Brug for penge på lommen?

2. oktober 2019

låneguide og sparegris

 

Har du nogensinde stået i situationen, hvor måneden har varet længere end din lønseddel? Så kan det i mange tilfælde være nødvendigt at låne lidt penge andre steder fra.

 

Dog bør man være opmærksom på hvilke steder man låner penge fra, da der ofte kan være store forskelle på hvad det kommer til at koste dig at betale dem tilbage. Her vil vi komme til at dække et par af de forskellige muligheder der er, for at få fat i et hurtigt lille lån, uden at betale for meget for det.

Dan dine egne meninger

Uanset hvem du spørger, vil de garanteret have en holdning til det at optage et forbrugslån. Det kan selvfølgelig være en god idé at spørge nogle til råds, men sørg for altid at undersøge tingene selv. Ofte vil du få at vide at det er umuligt at få et forbrugslån uden at skulle betale uhyrlige renter til gengæld.

 

Selvom en del af lånene har relativt høje renter – og nogle ganske givet har disse uhyrlige renter, så kan det altså lade sig gøre at få fat i et lån hvor du ikke betaler overpris for renterne.

Sammenlign priser før du låner

Når du bruger forskellige online låneberegnere, så skal du være sikker på, at beregneren virker til din fordel. Det betyder, at du skal være sikker på at dem der administrerer beregneren, ikke fremhæver forskellige lån i forhold til eventuelle provisioner på henvisninger eller lignende. Ofte bliver disse sider betalt for at anbefale nogle lån frem for andre.

 

En af de bedre beregnere du kan bruge, er Crediteus.dk, hvor der ikke bliver skelnet imellem de forskellige låneudbydere. Det eneste du skal gøre er, at indtaste dit lånebehov, og herefter får du tilsendt 15 uvildige tilbud fra forskellige banker. Her kan du hurtigt danne dig et overblik, så du kan finde det billigste lån.

 

 

 

Hvor meget kan jeg spare ved at sammenligne?

Før vi går ind i hvor meget man kan spare, så vil vi gøre opmærksomme på, at der kan være nogle ting der ikke fremgår direkte af prisen. Det kan eksempelvis være yderligere fordele, i form af afdragsfri måneder, tilbud og bonuspoint – og meget mere. Så hold øje med om der er nogle ekstra fordele at hente for dig ved de forskellige lån.

 

Ellers vil vi i det følgende tage udgangspunkt i de priser vi har kunnet aflæse fra de forskellige hjemmesider. Det er langt fra en udtømmende analyse, og du vil derfor kunne finde lån der er både billigere og dyrere end dem vi har med her – de er udelukkende tænkt som et eksempel.

 

låneguide - tabelm der sammenliger ÅOP af flere banker

 

Som du kan se ovenfor har vi Santander med en ÅOP på cirka 5%, og Plutus på cirka 25%.

Det betyder altså at det koster dig 5 gange så meget at låne hos ét sted, frem for et andet. Derfor kan man roligt sige at det giver god mening at bruge et par minutter, på at sammenligne dine lånemuligheder.

 

Hvor svært er det at sammenligne lån?

For langt de fleste af os, bliver det hurtigt en umulig opgave at sammenligne lån, og i det hele taget at gennemskue hvordan man får fat i et hurtigt lån uden at betale for mange renter. Før du har læst de forskellige lånebetingelser igennem, udregnet de forskellige udgifter, renter og gebyrer, har du sikkert allerede fået en ny lønseddel og skal ikke bruge lånet mere. Og forestil dig så hvis du skal sammenligne 5-10 af dem.

 

Dog behøver det ikke være så svært. Med online låneberegnere får du et hurtigt overslag, og hvis du holder dig til hvad vi har nævnt ovenfor, vil du også være sikker på at du ikke bliver fanget i en beregner der kun promoverer sine egne produkter. Når du eksempelvis bruger Crediteus tager beregneren de tunge løft. Du vælger hvilken type lån du skal bruge; Samlelån, forbrugslån, kassekredit eller billån, og herefter indtaster du;

  • Lånebeløb
  • Månedlig indkomst
  • Ansættelsestype
  • Boligtype
  • Alder
  • Mobilnummer & E-mail

 

Herefter får du efter et ganske kort stykke tid en mail med tilbud fra 15 forskellige lånudbydere, hvorefter du i ro og mag kan vælge det perfekte lån til dig.

 

En fordel ved at bruge denne beregner er, at der er stor sandsynlighed for at få dit lån godkendt. De lånudbydere der ikke vil låne dig penge, bliver frasorterede allerede ved udvælgelsen når du har indtastet dine oplysninger. På denne måde sparer du både tid, besvær og skuffelse.

Gode tips til at gøre dit nye lån endnu billigere

Uanset hvor billigt et lån du får, kan du altid gøre dem billigere. Mange har en formodning om at de vil indbetale lånet tilbage før tid, eller måske indbetale ekstra efter en vis periode – men de får det sjældent gjort. Det er fordi vi hurtigt vænner os til at indbetale den faste ydelse, tilmelder den til betalingsservice – og glemmer alt om den. Her kan der være mange penge at spare, ved at lave nogle små ekstra indbetalinger når du har plads til det. Det kan være en ekstra bonus på jobbet, feriepenge eller lignende indtægter som du ikke havde budgetteret med.

 

På denne måde bliver du hurtigere færdig med lånet, og kan spare en del penge. Det vil være en god idé at kontakte långiveren hvis din økonomi ændrer sig, og du kan betale mere end tidligere. På denne måde justerer du dine månedlige betalinger, og sørger for at få gjort det til en ny, positiv vane.

 

Når du skal bruge et hurtigt lån, skal du altså sørge for tre ting;

Sørg for at sammenligne lånene inden du beslutter dig for hvilket du skal have, sørg for at undersøge tingene selv, og ikke kun handle ud fra hvad andre siger, og sidst men ikke mindst – sørg for at det hurtige lån rent faktisk bliver et hurtigt lån. Sørg for det ved at indbetale lidt ekstra en gang imellem, og ved at få opjusteret din betaling hvis din økonomi ændrer sig, og du har fået mere luft i din økonomi.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.