De bedste lån uden sikkerhed 2020

25. september 2019

Der kan være mange årsager til, at man pludselig har brug for mindre økonomisk hjælp. Måske står du og skal til at finansiere et nyt køkken? Eller er drømmen at låne penge til et nyt badeværelse? Mulighederne er uendelig og afhænger af din nuværen situation. I denne artikel vil vi highlighte, hvilke typer af lån uden sikkerhed man kan få, hvad man skal være opmærksom på, når man optager dem, og hvordan man får fat i de bedste.

Lån kan ofte have et dårligt ry. Og nogle af de dyreste lån kan da også koste op mod 500 % i udgifter i forhold til lånebeløbet. Men hvis du ved, hvor du skal kigge, kan du sagtens finde billige lån uden sikkered til faire priser og rimelige vilkår.

Lån penge uden sikkerhed

Et lån uden sikkerhed er ethvert lån, der kan optages uden at stille nogen form for sikkerhed for udbetalingen. Disse typer af lån omtales også ofte som forbrugslån, der senere kan inddeles i flere former for undertyper som kreditkort, kviklån m.m.

Fordelen ved et sådant lån er, at der typisk ikke stilles krav til, at du skal dokumentere, hvad pengene bruges på. Det er ikke nødvendigvis sikkert, at du ikke behøver stille dokumentation i forhold til din indtjening. Her vil du skulle konsultere den enkelte udbyders lånekrav. Det afhænger typisk af lånets type og størrelse.

For at sige det på en anden måde, så kan det være en problemfri måde at ansøge om et lån på. Mange danskere er glade for at slippe for banken. De vil hellere skabe sig overblikket hjemmefra og ansøge om lån direkte hjemmefra. Faktisk har det kunne ses i en sådan grad, at antallet af disse lån er mere end fordoblet fra 2015 til 2018.

lån uden sikkerhed - stigning siden 2015

Hvilke ulemper er der ved lån uden sikkerhed?

Generelt skal man forvente højere renter og gebyrer forbundet med disse typer lån. Dette skyldes to primære årsager. Den ene årsag er markedet. Den anden er, at der er flere usikkerheder forbundet med disse lån. For at skulle tage den risiko tager lånegiveren sig ekstra betalt.

Ekstremt lukrativt marked – for virksomhederne

Hvis du kigger på illustrationen i det ntidligere afsnit, ser du markedsstørrelsen i Danmark. Man er ikke i tvivl om, at det er en populære lånetype. Det betyder i praksis, at mange virksomheder forsøger ihærdigt at gøre sit indtog i indsutrien. I mange tilfælde tiltrækker det også internationale firmaer, der vil have en bid af markedet.

Lån uden sikkerhed og dokumentation betyder højere risiko for långivere

Når du låner penge til en bil eller en bolig, har banken eller finansieringsselskabet stadig en finger med i spillet. Det betyder, at manglende betaling kan tvinge dig til at sælge enten bil eller bolig. Sagt med andre ord: Du ejer hverken bil eller bolig 100 %, før lånet er betalt ud.

Hvis det handler om et lån uden sikkerhed og kreditvurdering, vil de ikke kun tage det fra dig, som pengene er brugt på. Heller ikke, hvis du ikke betaler til tiden. Det skal naturligvis slås fast, at du stadig skylder pengene og fx kan indkaldes i fogedretten. Men ud fra långiverens perspektiv har de ingen konkret garanti for, at de får pengene igen. En højere risiko medfører altså en højere pris – for at kompensere for eventuelle dårlige betalere, der optager et lån uden dokumentation.

Undgå hurtig lån uden sikkerhed – hvis du kan

Lad os lige slå det fast. Vi vil bestemt ikke afskrække folk, når det kommer til forbrugslån. I stedet vil vi gerne appellere til, at folk bruger deres sunde fornuft. Det er nemlig med til at bibeholde en sund økonomi. Uanset om det er bil, bolig eller bare fordi, så koster det altid penge at låne penge. Så hvis du kan undgå det, så gør det.

Typisk bliver forbrugslån brugt til småfornødenheder, der ikke er 100% nødvendige. Det betyder, at du i sidste ende kommer til at bruge langt flere penge end nødvendigt på forbrugsgoder, som godt kunne have ventet.

Hvis du skal låne – så gør det med omhu

Når du skal optage et lån hurtigt uden sikkerhed, så sørg for at holde øje med, hvilket lån er det billigste. Hvis du benytter dig af sammenligningssiderne, skal du holde et vågent øje med, hvilke sider du besøger. Det er blevet afsløret, at flere sider fremhæver helt specifikke långivere, mens nogle endda ejers direkte af låneinstitutterne selv. Vælg en side, hvor du ved, at lånetilbudene og anmeldelserne er oprigtige.

Heldigvis er langt de fleste sider reelle. Du kan bruge dem til at finde frem til de billigste lån til rådighed for dig.

Når du sammenligner dine lån, vil du hurtigt opdage en stor forskel på prisen ved at låne penge. For at komme med et eksempel har vi gjort brug at låneberegneren. Her tjekke vi, hvad det koster at låne 50.000,-, hvis man betaler dem tilbage i løbet af 5 år.

Hos Santander vil dette koste dig 970,- om måneden, hvor det vil koste 1.421,- hos Plutus Ekspres Lån.

Det kan lyde som en lille forskel, når man deler det ud på månedsbasis, men hvis man ser på tallene samlet, er forskellen pludselig ikke uvæsentlig:

Omkostninger ved et lån uden sikkerhed

I søjlen til venstre ser vi, hvordan pengene bliver fordelt hos Santander, og til højre hos Plutus. Hvis du vælger Santander, vil du altså spare langt over 25.000 kr. i lånets løbetid.

Det er værd at nævne, at disse forskelle er udregnet for de billigste og dyreste lån på siden. Der kan altså være muligt at finde billigere såvel som dyrere lån, og naturligvis også adskillige midt imellem.

Disse tal viser både, at det er vigtigt at se sig om, når man skal låne penge. Desuden viser de også, at disse typer af lån ikke nødvendigvis behøver være så dyre, som mange tror. Det kan faktisk være muligt at finde lån, der ikke kommer til at koste dig en formue – hvis du holder øjne og ører åbne.

Disse tal er ikke sponsorerede af långivere, men er blot aktuelle tal, der er hentet fra en tilfældig sammenligning via låneberegner. På den selvsamme side var der sponsorerede lån, der lå nogenlunde i midten af disse to.

Vær opmærksom

Vi har sagt det før, men vi siger det gerne igen: Vær opmærksom. Tjek de nævnte faktorer, så du sikrer dig, at hjemmesiden ikke tager dig ved næsen. Hvis den fremhæver en helt bestemt låneudgiver i alle lånstørrelser og kategorier, så er det et rødt lys.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.