Få kredit nu – hvor kan jeg få et lån i dag?

18. november 2019

Mange mennesker har prøve at stå i en situation, hvor man havde brug for lidt ekstra penge sidst på måneden. Der var måske kommet nogle uforudsete udgifter op, man ikke havde budgetteret med. Det kan være en uventet regning fra mekanikeren, et besøg hos dyrlægen eller måske er det nødvendigt med en ny vaskemaskine midt på måneden. Kort sagt kan der være tusindvis af årsager til, at man pludselig kan have behov for lidt ekstra penge på lommen. Det gør det heller ikke lettere, at de fleste betalinger ikke kan udskydes, men skal betales i samme øjeblik, de er udført.

For mange mennesker vil det være utroligt problematisk at hive 10-15.000 kr. ud af budgettet uden videre. Faktisk kunne Finans fastslå i en undersøgelse, at 25 % af alle danskere ikke ville kunne betale en regning på 10.000,- uden at skulle låne penge. Så bare rolig, du er bestemt ikke alene. Men hvad gør man, hvis der pludselig opstår et akut behov for at skaffe penge?

Hvor kan jeg få et lån i dag?

Når man skal bruge et akut lån, så er den største udfordring, at man står og skal bruge pengene her og nu. For manges vedkommende er der altså hverken tid eller mulighed for at skaffe pengene på andre måder end via et lån eller optagelsen af en kassekredit. Mange ville ikke kunne vente den tid, det vil tage først at planlægge et bankmøde og derefter skulle vente i dagevis på at få godkendt lånet. Her kan det i stedet være en fordel for mange at optage et lån på nettet eller en af de efterhånden mange onlinekreditter. Og mens mange af disse udbydere lover dig en kredit nu og her, er det ofte meget forskelligt, hvad sådan en omgang kommer til at koste dig.

Den hurtigste måde at ansøge om et lån i dag, er uden tvivl via nettet. Her kan du hurtigt finde frem til forskellige långivere, der bare venter på at få en ansøgning fra dig. Det kan dog være tidskrævende at udfylde den ene ansøgning efter den anden online, bare for at få afslag på afslag. Mange långivere har en række krav til dig som låntager, og det kan eksempelvis være:

  • Alder
  • Rådighedsbeløb
  • Andre lån

Mange steder kræver ikke, at du dokumenterer din indtægt, men er det dog oftest nødvendigt at skrive, hvad du cirka har som rådighedsbeløb hver måneden. En låneudbydere vil altså foretage en form for kreditvurdering. Mange går også ind og ser, om du har eksisterende lån eller er i RKI – og det kan i sig selv udløse et afslag. Selvom du har et højt nok rådighedsbeløb til at kunne optage et nyt og betale det gamle, kan det nogle gange være en stopklods, at du har optaget et lån inden for en given periode.

En beregner kan spare dig for tid, penge og besvær

Derfor er det en god idé at bruge en online låneberegner, der hjælper dig med at sammenligne priser på de forskellige lån, du leder efter. Crediteus er en særligt brugervenlig beregner. Den hjælper dig både med at sammenligne lån for dig, men også at filtrere de lån fra, du ikke kan få. Alt, du skal gøre, er at indtaste ganske få oplysninger om dig selv, som siden så bruger til at sikre, at du kun får tilbud fra relevante långivere. Det sparer dig tid og penge.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg søger efter et lån i dag?

Noget af det vigtigste, du skal huske på, når du vil optage et lån, er, at du skal have råd til at afdrage på lånet bagefter. Det gælder også, hvis der skulle opstå andre problemer i fremtiden. Det er en rigtig god idé at lave et komplet budget, og altid gå efter de billigste lån, så du ved, hvad dit rådighedsbeløb er.

Det sikrer dig både, at du har råd til at betale afdragene, men kan også være med til at du sparer penge på lånet i løbet af dets løbetid.

Hold styr på tilbagebetalingerne

Som et eksemåpel siger vi, at vi skal låne 20.000 kroner og afdrage det over 36 måneder. Opdelingen ser således ud:

Lån, hovedstol; 20.000,-

Stiftelsesgebyr: 1.000,-

Betalingsgebyr: 29,- pr. måned

Administrationsgebyr: 25,- pr. måned

Månedligt afdrag: 754,-

 

I løbet af hele lånets løbetid kommer det til at koste dig følgende:

Stiftelsesgebyr: 1.000,-

Betalingsgebyr: 1.044,-

Administrationsgebyr: 900,-

Renter: 6.144,-

Omkostninger i alt: 9.088,-

Mange har måske en tends til bare at tilmelde afbetalingen til betalingsservice og så lade det løbe automatisk uden at lægge budget. Det er ikke vores anbefaling. Selvom det er en god idé med automatisk betaling, så er det ligeledes vigtigt, at du får overblik over dine penge. Når man ser, hvordan ens penge bruges, vil du muligvis finde steder, hvor du kan skære. Du opdager måske, at du kan skabe luft i budgettet ved at skære ned på bland-selv-slik. Hvis det er muligt, og du vælger at afbetale med 1.000,- i stedet for  754,-, kommer regnestykket til at se sådan her ud:

Stiftelsesgebyr: 1.000,-

Betalingsgebyr: 638,-

Administrationsgebyr: 560,-

Renter: 5.311,-

Omkostninger i alt: 7.509,-

Budget skaber altså overskud og oversigt. Og man sparer ekstra penge ved indbetale mere på sit lån. Men du skal naturligvis hellere ikke sætte afdragene højere, end man er sikker på at kunne følge med. Hvis du sætter afdraget urealistisk højt, da det blot vil forværre din økonomiske situation. Det kan potentielt set medføre gebyrer i form af rykkere, hvis der ikke betales.

Hvad skal mine afdrag ligge på?

Mange mennesker går ubevidst efter det lavest mulige afdrag. Det vil typisk medføre en længere løbetid på lånet. Det betyder, at dit månedlige afbetalingsbeløb holdes på et overkommerligt beløb. Men der kan også give flere gebyrer over tid.

Vi anbefaler dig at afbetale med de maksimale beløb hver måned, uden du kommer i problemer. Det kan være svært at forstå præcis, hvor niveauet ligger, men det hjælper at lægge et budget. Hvis du er i tvivl, kan du starte afbetalingen med en smule lavere beløb, og forhøje det efterfølgende. Desuden bør du gå ned i banken eller ind på din netbank for at sikre, at det betales automatisk. Det er den hurtigste måde at komme af med lånet på.

Hvis du bruger denne metode, er du sikret flere ting. Først og fremmest optager du ikke lån dyrere, end du har råd til at tilbagebetale. Derudover bruger du ikke dine penge på unødvendige ting. Tjek altid, om låneudbydere lader dig foretage frivillige indbetalinger, så du evenuelt kan indfri lånet før tid. Hvis de ikke gør det, bør du måske tænke dig om to gange, før du optager dit lån der. Med vores uforpligtende låneansøgninger på Crediteus vil du have andre gode muligheder.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.