Find det billigste billån lige nu

15. november 2019

Går du og drømmer om en ny bil, men er den lidt dyrere end, hvad opsparingskontoen vil være med til? Bare rolig. Det har nærmest aldrig været billigere at låne penge, end det er i dag – og det gælder også for billån. Ofte kan det være svært at vurdere, hvor man skal optage sit lån, da både forhandlere, banker og online låneudbydere har meldt sig på banen, med hver deres sortiment af de billigste billån med fast rente.

Her vil vi forsøge at skære ind til benet og hjælpe dig med at finde de billigste billån. Derfor tager vi i vores beregninger kun udgangspunkt i, hvad lånet koster, og ikke i eventuelle services, der måtte følge med (eksempelvis vejhjælp, serviceaftaler mm.).

Det billigste billån – Hvor finder jeg det?

Overordnet set er der 3 steder, du kan søge om et lån: din bank, din bilforhandle eller långivere på nettet. Da der nogle steder kan være særlige krav til udbetalingen og bilens alder, har vi inkorporeret dette i eksemplet. Vi tager altså udgangspunkt i en bil til 300.000 kroner, der finansieres over 8 år, og med 60.300 kr. i udbetaling (20 %). Alle beløbene er de oplyste maksimale priser.

Billån via banken

I tilfældet her har vi benyttet Danske Banks låneberegner. Her vil du komme til at skulle betale 3.035 kr. om måneden.

Fordelen ved at låne via din bank er, at der ofte vil være samlerabatter i forhold til dine egne lån, eventuelle bonusprogrammer, tilbud på forsikringer eller lignende. Disse fordele er dog utroligt individuelle, og derfor kan vi tage forbehold for dem i denne sammenligning. Det er dog altid en god idé at spørge din bank, hvilke muligheder de tilbyder deres kunder.

Billig bilfinansiering

I tilfældet her har vi benyttet prisberegneren hos Audi. Hvis du skal have finansieret drømmebilen her, skal du betale 2.841 kroner pr. måned.

Ofte vil du hos en bilforhandler – og i særligt høj grad en autoriseret forhandler – kunne opnå nogle ekstremt konkurrencedygtige priser på din finansiering. Det er heller ikke unormalt, at du kan få rabat på service og værkstedsbesøg, hvis du har finansiering igennem dem. De har allerede tjent penge på at sælge dig bilen og vil i mange tilfælde finansiere bilen til under almindelig markedspris. Det er dog vigtigt, at du ikke bare springer på det første og bedste tilbud fra forhandleren. Insister på at sammenligne priserne med andre steder.

Billån via nettet

I dette tilfælde har vi taget udgangspunkt i Diba Billån. Her vil du skulle betale 2.985,- pr. måned for at få finansieret din bil.

I Dibas tilfælde er der tale om en långiver, der bl.a. har vundet en række priser hos diverse forbrugerråd. Du kan også opnå rabat på forsikringer. Generelt set skal du dog ikke forvente de helt store ekstra ydelser og services på onlinelån. Fælles for de fleste er dog, at du oftest får svar med det samme – og ofte kan modtage pengene på din konto samme dag. Derfor er det en hurtig og bekvem løsning, du selv kan kigge på hjemme. Det gør det nemmere for dig at sammenligne priserne, og du skal ikke døje med banken først.

For at give et bedre overblik henviser vi til disse illustrationer:

Månedlig låneydelse

Det står klart, at du får en væsentlig lavere ydelse hos forhandleren i dette tilfælde. Dette varierer dog en del, og vi henviser igen til, at tallene udelukkende er vejledende.

Lån omkostninger i alt

På de totale omkostninger er det igen – ikke overraskende – forhandleren, der er billigst.

Det er værd at nævne, at der i disse eksempler er taget udgangspunkt i fabriksnye biler. Det er typisk ved helt nye biler, du kan få de bedste priser hos forhandleren. Er der tale om finansiering af en brugt bil, vil det typisk ikke være muligt at få finansieret igennem selve fabrikanten, men her vil du i stedet blive henvist til en samarbejdspartner hos forhandleren. I dette tilfælde kan regnestykket hurtigt ende med at se meget anderledes ud. Disse lån minder oftest mere om almindelige forbrugslån end deciderede billån. I disse tilfælde er det særligt vigtigt, at du tager dig tid til at sammenligne tilbuddet. Spørg eventuelt, om du kan få en kopi af låneaftalen med til din bankrådgiver. På den måde er du sikret mere end en vurdering.

Billig finansiering af bil – Hvor er chancen størst?

Tallene tyder på, at man altid får de bedste priser hos en autoriseret forhandler. Men som vi startede ud med at sige, er der flere forskellige parametre, som vi ikke kan tage højde for i tilfældene overfor. Ofte vil de fordele, du får i banken, være værd at overveje en ekstra gang. Bankerne er nemlig generelt set gode til at tilbyde interessante rabatter og ekstra services.

Mange banker har også samarbejdet med diverse forsikringsselskaber. Det betyder, at du ofte vil kunne få en form for rabat her. I mange tilfælde kan banken også give dig et par afdragsfri måneder – noget, der ikke er så udbredt ved lån fra bilforhandleren. Det kan være guld værd, når julen eller fødselsdage står for døren, og der er masser af andre udgifter, der skal passes.

Banken kan også i nogle tilfælde overtales til at lade dig låne pengene til bilen via en eventuel friværdi i din bolig. Det giver dig en langt længere løbetid på dit lån, ligesom renten også vil være meget lavere end i disse eksempler. Omvendt vil forhandleren i nogle tilfælde kunne lave ekstra rabatter på vejhjælp, service og/eller værkstedsydelser. Det kan være svært at opstille værdien af disse ting, da de er mindre håndgribelige. Vi anbefaler alligevel, at du sætter dig og regner lidt ekstra på tallene. Derefter kan du vurdere, hvad du skal forvente at have i udgifter på bilen og kigge mere nøje på tilbuddene igen.

Hvis du skal forhandle med din bank, er det altid en god idé at være forberedt. I dette tilfælde bør du medbringe bilens salgsopstilling og et par låneeksempler fra andre kilder – herunder forhandleren. På denne måde har du de bedste forudsætninger for at få den bedste aftale i hus hos banken.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.