Sådan finder du det billigste lån

20. november 2019

Når du skal ud og låne penge, handler det om at låne dem så billigt som muligt. Men før, du når til det punkt, er der en række ting, der kan være værd at gennemgå. Vi vil prøve at afdække nogle af dem i denne artikel, så du er så godt klædt på som muligt, når du skal låne penge.

Det er ikke sikkert, at alle rådene passer til din specifikke situation. Der er nemlig lige så mange lån, som der er långivere. Hold derfor øjne og ører åbne for at finde det, der passer til din økonomi og dit behov.

De billigste lån – det bør du vide

Forbrugslånenes popularitet er eksploderet i løbet af de sidste par år. Den største stigning er sket hos de såkaldte kviklån, hvor man får svar inden for ganske få sekunder. Hvis man har et akut behov for penge nu og her, kan disse lånetilbud måske være for dig. Men vær på vagt! Man kommer ofte til at betale i dyre domme for den hurtige service.

Det kan være en god idé at holde sig i skindet og venter et par uger, før du optager dit lån. Du vil have masser af tid til at få tjekket op på betingelserne for lånet, og du ender altså ikke med tage et hastigt lån.

Det kan være svært for mange at modstå fristelsen, når lån efterhånden kan godkendes på ingen tid. Flere personer argumenterer, at det er blevet for hurtigt og nemt at låne penge. De mener, at det resulterer i dårlige økonomiske beslutninger. Det er naturligvis ikke altid tilfældet, men det er en sund logik at vente lidt med at låne pengene. Sådan sikrer du dig, at du ikke låner pengene impulsivt. Du vil tænke dig om en ekstra gang, inden du ansøger om lånet online. Måske køber det dig endda lidt ekstra tid til at spare penge op, så du ikke behøver låne helt så meget.

Beslut dig for dit behov og få et billigt lån

Du skal altid sørge for at låne til dit behov. Hvis du låner for lidt, ender du måske med at skulle låne igen. Det kan koste ekstra i blandt andet stiftelsesomkostninger. Hvis du låner for meget, er der en risiko for, at du spilder pengene på unødige goder. Og de ender med at være langt dyre end normalt.

Undersøg, hvor mange penge du skal låne, og husk at se på, hvilke omkostninger der ellers kan komme senere hen. Hvis du eksempelvis allerede ved, at du står og skal til at købe ny bil, så tag det med i dine betragtninger. Det er også en god idé at finde den rigtige låntype. Man kan få forbrugslån i flere forskellige prisklasser og derfor vælge nogle eksempelvis at finansiere en bil via et forbrugslån. Her vil du dog typisk betale ekstra renter og omkostninger, frem for ved et decideret billån. Derudover vil du typisk også kunne få en længere løbetid på disse typer af lån. Ligegyldigt, hvilken lånetype du ender op med, bør den bare passe på din økonomiske situation og din personlige behov.

For at komme med et eksempel på dette kan du se et meget typisk lånemønster her:

LånebeløbStiftelsesomkostningerRenter
Lån til tandlæge150009956602
Lån til ny bil45000199554685
Lån til konfirmation2000065014381
Omkostninger364075668
Totalpris for lån79308

Her er der tale om en person, der løbende har optaget flere lån. Udover, at situation er blevet uoverskueligt, bliver det også dyrt. I dette tilfælde kommer det til at koste tæt på 80.000 kroner, at tilbagebetale alle 3 lånte beløb. Hvis vi tager udgangspunkt i det billigste lån ovenfor, og i stedet låner alle pengene på ét sted, kan man se følgende regnestykke:

Forbrugslån8000099529000
Totalpris for lån29995

Her kan man for alvor se, hvor mange penge man kan spare, ved at optage sine lån på én gang.

Tag dine forholdsregler

Skal du bruge pengene til at købe genstande for? Her kan man nogle gange få det finansieret gennem butikken. Disse typer af finansiering er ofte meget attraktive og i nogle tilfælde helt rentefri. Her vil du altså kunne spare mange penge, frem for at skulle betale af på et forbrugslån.

Sørg også for, at du ikke kommer til at sidde for stramt i økonomien, når lånet skal betales af. Desværre ender mange i problemer med deres forbrugslån, hvis de har lånt mere, end det kan afdrage. Dette sker ofte, når der optages flere små lån. Du skal derfor regne ind i dit budget, at  du har et rådighedsbeløb, hvis forudsete udgifter popper op, samtidig med at du afdrager på dit lån. Hvis du tager disse foranstaltninger, har du de bedste forudsætninger for at få et godt låneforløb uden at komme i uføre.

Sammenlign dine muligheder og lån penge billigt

Når du har fundet ud af, hvad dit behov er, så er du klart til næste skridt. Her skal du sammenligne lånene. For at finde billige hurtige lån, kan det ofte være nødvendigt at se på mange billige lånemuligheder. Det kan ofte være en tidskrævende proces – især hvis der kommer nogle afslag, så du skal ansøge videre et nyt sted.

Hos Crediteus kan du spare både tid og penge på at sammenligne lån. Dermed er du altid sikret at få det billigste lån til dit behov. Fordelen ved denne beregner er, at du på forhånd skriver, hvor meget du skal bruge og indtaster få oplysninger om din økonomi. Dette tager ikke meget mere end et minut, men det er nok til at långiverne kan få et overblik. På denne måde bliver du kun præsenteret for de lån, som har stor sandsynlighed for at blive godkendt på baggrund af din profil.

Ved at bruge låneberegnere online kan du hurtigt få et overblik over de billigste lån. Du sørger samtidig for at holde dine muligheder åbne, da du kan blive præsenteret for virksomheder, du måske ikke har hørt om før.

Dobbelttjek dine muligheder med banken og lån billige lån med lav rente

Når du har indsamlet forskellige lån, kan det ofte være en god idé at tage dem med til din bank. Det giver dem mulighed for at se aftalen igennem, så du ikke bliver snydt. Samtidig giver det også banken mulighed for at komme med billige lånetilbud, hvis de mener, at de kan gøre det bedre.

Ofte har man i forvejen samlet flere ting hos sin bank – eksempelvis forsikringer, bolig/billån og lignende. Her vil det typisk være muligt at få forhandlet en god rente på et lån. Og hvis du kommer til mødet med en række forhåndsgodkendte låneaftaler under armen, er du godt rustet til forhandlingen. Når din bank kan se, at du kan få godkendt lånet andre steder, ved de, at du nok skal få godkendt dit lån uanset hvad. Så er de typisk mere medgørlige i forhold til at give dig det billigste lån med fast rente. Nogle gange vil det kunne klares via mail eller telefon, men det kan af og til være nødvendigt med et fysisk møde i banken.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.