Sådan finder du det rette ferielån

5. august 2020

Drømmer du om storbyferie i Paris? Eller hvad med skiløb i alperne? Måske en tur herhjemme til Bornholm? Ligegyldigt, hvad din præference er, så kan et ferielån muligvis er den løsning, du har ledt efter.

I denne artikel forsøger vi at gå igennem, hvad et ferielån er, og hvilke lånemuligheder du har. Formålet er, at du skal have så meget information med i bagagen som muligt. Sådan ved du, hvad du skal holde øje med, når du udvælger dit næste ferielån.

Lån til ferie

Ferier kan meget hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Men der er ingen grund til at gøre den dyrere end højst nødvendigt! Derfor er det så ekstremt vigtigt, at du får undersøgt markedet grundigt – der kan være overraskende mange penge at spare. Penge, som du kan vælge at bruge på sjov, eller som du måske kan lægge til side til næste ferie.

Men hvorfor låne til ferie? Omstændighederne kan være mange. Måske poppede drømmerejsen op til halvpris, men man ikke står med penge på kontoen lige nu. Det kan også være, at man booker så langt ude i fremtiden, at man ved, man har sparet pengene op inden da. Måske er det bare tid til at komme væk og slappe af.

Hvilken type lån er et ferielån?

Et ferielån vil i realiteten være et forbrugslån, privatlån eller måske endda en høj kassekredit. Hvilken en af disse tre, der fungerer bedst, kommer an på dine behov og din nuværende økonomiske situation. Her på Crediteus kan først og fremmest tjekke de individuelle låneartikler for flere oplysninger. Desuden kan du tjekke og hurtigt sammenligne de forskellige slags lånetilbud fra låneudbyderne. Det gør du ved at bede om et uforpligtende lånetilbud.

Hvis du overvejer at snakke med din nuværende bank om et ferielån, kan det også være en fordel at medbringe lånetilbud fra Crediteus. Sådan viser du din rådgiver, at du er seriøs og sætter dig ind i låneforholdene, inden du gør noget forhastet. Det kan også være en god taktik til at få dem til at gå ned i pris.

Gode råd til en billigere ferie

En billigere ferie er ensbetydende med et billigere ferielån. Derfor vil vi også give dig et par tips og tricks til, hvordan du kan gøre lånet så billigt som muligt.

  • Hav styr på din rejseforsikring. Dette er bestemt ikke noget, som man bør springe over. Hvis uheldet skulle være ud, og du ikke kan nå dit fly, eller din bagage forsvinder, så skal du stå på den sikre side. Ellers kan det ske, at du kommer til at bruge langt flere end det, som du regnede med i begyndelsen.
  • Være ude i god tid. Som regel siger man, at 3 måneder i forvejen er det ideelle tidspunkt at bestille billetten. Når man har brug for ferielån, har man måske overskredet den grænse, men vent bare ikke for længe. Det bliver billetter og indlogering ikke billigere af.
  • Fjern cookies. Hvis du bruger sammenligningssider som Expedia eller Momondo, når du køber din rejse, så bør du altid fjerne dine cookies og måske endda bruge din browser i inkognito. Der kan være en god sjat penge at hente her også!

Lån mellem 5.000 – 500.000 kr. til ferien

Danskerne elsker virkelig at rejse. Faktisk så meget, at danskere bruger en større og større del af deres indkomst på rejser hvert eneste år. Vi er også det fjerde mest rejsende folkefærd i verden, kun overgået af Finland, USA og Sverige.

Danskerne har altid været glade for rejser inden for Danmarks og Europas grænser, men er med tiden også rejst længere og længere væk. Det omfatter blandt andet en roadtrip i USA, en badeferie i Sydøstasien eller måske endda en safari i Afrika som favoritter. Derfor har vi set en stødt stigning i efterspørgslen. Og vi har lånetilbuddene, som matcher.

Her på Crediteus kan du anmode om ikke-forpligtende tilbud på ferielån helt ned til 5000 kroner eller helt op til 500.000. På den måde er der plads til at drømme stort også. Men det er vigtigt, at du finder balancen.

Hvorfor optages ferielån?

Når det kommer til ferielån, bør man måske træde varsomt til. Som med alle andre lån er det vigtigt, at du virkelig overvejer, om det er noget, du har brug for, og om det vil skabe værdi på længere sigt. På den anden side forstår vi naturligvis også godt, at ikke al værdi kan måles i penge.

Hvis man har været igennem en hårdere periode end normalt, været gået ned med stress eller har oplevet det, der var være, kan det være nødvendigt med et afbræk. Det kan være netop det afbræk fra hverdagen, som gør, at man kan vende tilbage med fornyet energi og motivation til at tackle livet igen.

Andre gange kan der naturligvis også ligge en mere glædelig grund bag, at man skal have et ferielån. Måske vil du gerne give en større gave til en rund fødselsdag? Måske er det langt om længe tid til at tage den transsibiriske jernbane eller den rejse rundt om jorden, du altid har ønsket dig? Eller måske har du fået en billet til en vigtig arbejdsrelateret konference. Der kan hurtigt opstå situationer, hvor man har brug for et hurtigt og billigt ferielån.

Sådan hjælper Crediteus dig

Hos Crediteus er der to ting, som vi sætter i forsædet: en sund økonomi og de billigste lån. Derfor vil vi først og fremmest hjælpe dig med at forstå, om du har fat i den rigtige type lån – eller om du overhovedet kan understøtte et lån på forsvarlig vis. Derudover har vi flere værktøjer på vores website, som du kan bruge:

  1. Låneberegner: Med vores låneberegner kan du finde ud af, hvordan et realistisk ferielån ville se ud for dig. Det er derfor et af de vigtigste redskaber på siden. Du vil få det fulde overblik over månedlige omkostninger, ÅOP og samlede omkostninger.
  2. Rentetjek: Hvis du allerede har et lån, der ikke er relateret til dit ferielån, vil vi stadig anbefale dig at lave et rentetjek. Sådan ser du, om du går og betaler mere for dine nuværende lån, end hvad nødvendigt er. Hvis det er tilfældet, bør du overveje, om du skal flytte din gæld samtidig med, at du optager dit ferielån. Dette kan vi naturligvis også hjælpe dig med.
  3. Gratis ansøgning: Hvis du gerne vil have helt uforpligtende tilbud om ferielån, så kan du bruge vores formular her på siden. Inden for kort tid har du fået en oversigt over forskellige låneudbydere, og hvad de kan tilbyde på baggrund af dine krav og behov. Det koster ikke noget at prøve, men vi kan love dig, at der kan være mange penge at hente.

Guide til anmodning om tilbud til ferielån

Når du kigger på formularen, kan du se, at vi beder om helt basale informationer i starten. Det gør vi for, at vi låneudbyderne og låneinstitutterne kan give dig så realistiske lånetilbud som muligt.

Lånets størrelse

Det første, du bør angive, er, hvor stort lånet skal være. Her er det utroligt vigtigt, at du ikke snyder dig selv. Giv dig god til at sætte dig og lave et ærligt regnestykke! Hvis du ender med kraftigt at undervurdere, hvad du skal bruge, ender du kun med at skulle ud og låne flere penge.

Det betyder, at du vil skulle betale flere gebyrer i forhold til bl.a. oprettelse. Desuden kan du lande i problemer, hvis du ikke kan betale lånet tilbage som lovet. Det er dog også vigtigt, at du ikke tager et ferielån, som er alt for stort. Det vil nemlig kun føre til ekstra renteomkostninger. Dette er bestemt en situation, som du bør undgå!

Personlige oplysninger

Ud over lånets størrelse skal du give få personlige oplysninger som bl.a. månedlig indkomst efter skat, boligforhold, ansættelsestype og alder. Dette er alt sammen med til at skabe en låneprofil for de forskellige låneudbydere, så de kan sende en præcis estimering af låneforholdene.

Når du har afgjort, hvilket lån du ønsker at optage, kan låneudbyderen dog bedre om andre personoplysninger, før du kan optage dit ferielån. Det betyder bl.a., at de måske indhenter information om, hvorvidt du står i RKI. Du skal også være i stand til at bekræfte din identitet gennem NemID, når du godkender de endelige låneforhold. Dette er nødvendigt på grund af dansk lovgivning. Pengene til ferielån vil derfor også blive sat ind på din NemKonto.

Konklusion

Hos Crediteus mener vi, at ferielån passer bedst til dem, der har brug for en fleksibel løsning. Det kan ofte være tilfældet, hvis situationerne opstår ud af det blå. Det er også perfekt for dem, der ikke nødvendigvis ønsker at stille sikkerhed for lånet i fx ejendom eller bil.

Et ferielån er også til dem, der skal bruge pengene hurtigt, inden fx de sidste billetter forsvinder. Alt efter, hvilket beløb, der er tale om, så bør du overveje at optage enten et forbrugslån eller kassekredit. Du kan lære mere om begge lånetyper her på siden. Og derfor kan du tage et informeret valg.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.