Sammenlign lån nemt og hurtigt

30. september 2019

Når du skal ud og låne penge, så er der mange ting, der bør holdes styr på. For ikke at vælge det forkerte lån sammenligner langt de fleste lånene, inden de vælger, hvor – og hvor meget – de vil låne.

 

I takt med at flere og flere danskere er begyndt at låne penge på nettet, er der også kommet flere låneinstitutter og -udbyder til. Det gør det vigtigt at kunne sammenligne – og det betød flere sammenligningssider! Mange af disse skal man dog være en smule opmærksom på. Selvom langt de fleste af siderne er reelle nok, er nogle af dem en ulv i fåreklæder.

 

Enkelte lånevirksomheder har oprettet deres egne sammenlignere, der hævder at være upartiske, men som viser sig at være alt andet end det. Nogle viser kun lån fra deres egen koncern, mens  andre lægger dem bevidst øverst i sammenligningslisterne – blandt mange andre trick.

 

Hos Crediteus kan man sammenligne online-lån og være sikker på, at siden fungerer som en uvildig instans. Det er klart, at siden tjener en kommission, når folk bliver henvist til en lånevirksomhed. Men på denne side bliver alle lånegiverne behandlet ens, fordi de betaler det samme.

Der er så at sige intet incitament for at fremhæve nogle frem for andre. Det betyder, at du er sikret den bedste rådgivning og sammenligning uden forskelsbehandling.

 

Lån-sammenligning – hvordan fungerer det?

Rent teknisk fungerer en lånesammenligner som en regnemaskine. Den udregner prisen på lånet afhængig af renter, ÅOP og gebyrer, hvorefter den giver dig en udførlig oversigt. Det er dog forskelligt, hvad sammenlignerne giver dig af output.

Nogle af dem fortæller dig, hvad det koster i alt at optage lånet, og andre hvad de månedlige beløb ligger på. Du vil også kunne finde sammenlignere, der fokuserer på, hvor meget du kan låne ud fra det beløb, som du har råd til at betale af pr. måned. Da der er en beregner til ethvert behov, skal du sørge for at bruge en låneguide, hvor du finder de informationer, du skal bruge.

sammenlign lån med lommeregner

De bedste lånesammenlignere er, efter vores mening dem, der filtrerer de långivere fra, der ikke vil låne penge til dig. Der kan ofte være specifikke krav til dig som låntager, herunder alder, indtægt, jobstatus og meget mere. Der er ingen idé i at blive repræsenteret for eller at ansøge om et lån, hvis det er tydeligt, at man alligevel vil blive afvist, da du er for ung. Find hellere en låneberegner, der giver dig tilbud fra direkte fra låneudbydere, der matcher din målgruppe.

Sammenlign lånetilbud – fordele og ulemper

Som ved mange andre ting her i livet, så er der ikke nogle skarpt opsatte fordele eller ulemper. Det kan nemlig afhænge af dine behov. Hvad man dog ikke kan benægte er, at det ultimativt vil give dig et større overblik over din økonomiske situation. Det gør dig i stand til at tage handle ved at tage bedre beslutninger.

 

Selvom der er rigtigt mange fordele ved at sammenligne lån her på Crediteus, så har vi samlet nogle af hovedpunkterne her:

  • Overblik

Når man sammenligner lån, er der flere forskellige aspekter, der bør holdes styr på. En god sammenligner kan give dig svar på det meste og sørge for, at du får så mange informationer som muligt, før du tager en endelig beslutning.

  • Besparelser

En låneberegner skal kunne overskue og fremhæve ting, du måske overser i forbifarten. Det kan nemlig være den forskel, som gør, at du kan spare tusindvis af kroner i gebyrer, renter og omkostninger. Alt sammen via en simpel lånsammenligning.

  • Udvidet horisont

Der er rigtigt mange lånudbydere på markedet. Mangle flere end en hurtig Google-søgning ville kunne tage dig igennem. Og nogle af dem er rigtig gode, har mange fordele og kan være en god mulighed for at give dig det rigtige lån. Ved at bruge en sammenligner slipper du ikke kun for at se långivere, der ikke passer til din profil, men du kan måske også se nye låneudbydere, du aldrig har stødt på før.

Ulemper ved sammenligning af lån med beregnerne

Ulemperne ved at bruge en låneberegner er imidlertid relativt begrænsede – og kan ofte afværges ved, at du bruger en af en ordentlig kvalitet hos en premium-service. Det er dog ikke alle ulemper, der er ubetydelige, og kan i værste fald kan du blive manipuleret til at træffe de forkerte beslutninger.

 

Som førnævnt er det kommet frem, at nogle enkelte långivere bruger sammenligningssider til kun at promovere deres egne produkter, så de kan få deres egne produkter og tjenester til at virke mere attraktive.

Det er ikke altid nemt at finde ud af, om du sidder med en reel side, eller om det er en beregner, der reelt set bliver styret af et lånefirma. Én af måderne, du kan få en god indikation på, er ved at se, om der er flere anbefalinger, der går igen.

 

Med så mange forskellige låneudbydere, er der også rigtig mange forskellige produkter – og én enkelt udbyder er aldrig ekspert inden for alle typer af lån. Du kan eksempelvis tjekke ved at justere beløbet, du vil låne. Hvis anbefalingen er det samme ved 500,- som ved 100.000,-, er der en sandsynlighed for, at denne side styres af et lånefirma.

 

Nogle beregnere kan også sammenligne flere forskellige typer af lån. Eksempelvis kan du her hos Crediteus både sammenligne forbrugslån og billån. Det er sjældent, at en lånudbyder tilbyder begge dele – og endnu mere sjældent, at de er den billigste i begge kategorier. Så hvis anbefalingen er den samme her, har du endnu en indikator.

Tjek hjemmesidens ægthed

En hjemmeside skal også fortælle, hvem der ejer den. Der skal altså stå et firmanavn, CVR-nummer og lignende. Her kan du søge dig frem til, om CVR-nummeret er ejet af et af lånevirksomhederne, eller om det er en selvstændig side.

 

Hvis det ikke fremgår tydeligt, hvem der ejer og administrerer siden, bør du se dette som et stort advarselstegn. Hvis du ikke kan se et firmanavn, CVR-nummer eller anden form for identifikation, bør du gå videre til en anden beregner – og eventuelt melde siden for mulig svindel.

 

Find en beregner, du er glad for – og behold den!

Ofte optager man flere forbrugslån igennem tiden. Det er en god idé at sammenligne hver gang, men det er ikke altid nødvendigt at skifte din beregner ud. Hvis du finder oprigtig låneberegner, der passer til dig behov, og som du er tilfreds med, så smid den i dine bogmærker! Du kan finde den frem igen i browseren næste gang, at du overvejer at tage et lån.

På denne måde sparer du tid, da du ikke behøver finde en ny beregner. Du sparer måske også et par tusinde kroner, da du ikke ender i kløerne på en af de falske sider på nettet.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.