Sådan sikrer du dig det bedste privatlån

19. juli 2020

Det kan godt være en smule forvirrende, når man først bliver præsenteret for begrebet privatlån. Det er et begreb, der dækker flere forskellige lånetyper og kan derfor også henvende sig til flere typer af lånetagere og -udbydere.

Men bare rolig her – her i denne artikel vil vi hos Crediteus guide dig igennem, hvad et privatlån er, hvad det bør bruges til, og hvordan du finder det billigste. Vores mål er, at du er informeret omkring dine muligheder, så du ikke tager unødvendige lån – men rent faktisk tager det lån, der passer til dine behov.

Hvad er et privatlån?

Som navnet måske allerede har afsløret, så er privatlån til at finansiere personlige formål. På den måde adskiller det sig altså fra virksomheds- eller erhvervslån, men har mere tilfælles med forbrugslån eller kassekredit, da disse også er til privat forbrug.

Det betyder også, at et privatlån muligvis kan være passende for dig, hvis du har brug for et fleksibelt lån eller et lån, hvor du hverken skal stille bil eller bolig til sikkerhed. Låneudbyderen vil heller ikke kunne diktere, hvad pengene skal gå til. Det betyder dog ikke, at der er nogen grund til at sløse med pengene. Vi vil stærkt anbefale dig, at du har tænkt nøje og længe, inden du optager et privatlån.

I denne artikel kan vi give dig flere oplysninger omkring, hvornår et privatlån online ville kunne gavne dig. Vi viser dig også, hvordan du kan få det billigste, hvis det bliver nødvendigt.

Sådan kan et denne lånetype bruges

En af de mest populære former for privatlån er samlelånet. Dette er begreb for, at man samler en masse små lån på ét sted. Mange gør det først og fremmest for at have et bedre overblik over deres økonomi, da de ellers kan være svære at holde styr på. Dernæst kan der være mange penge at spare på administrations- og faktureringsgebyrer, da du betaler det til ét sted i stedet for en håndfuld (eller to) steder.

Andre former for privatlån inkluderer forbrugslån og kassekreditter. Kassekreditten er dog et fleksibelt økonomisk råderum, hvor du kun betaler, hvis den bruges. Forbrugslånet er et fastsat beløb over en bestemt tidsperiode, og som betales af månedsvis. Kassekreditten er derfor egnet til korte forløb, mens forbrugslånet er til længere låneperioder.

Du vil dog se, at nogle større banker i Danmark tegner en forskel mellem privatlån og forbrugslån, hvor den sidstnævnte er alt over 100.000 kroner og med en typisk lånetid på ca. 10 år. Her ville privatlån være alt under 100.000, om end det er til indskud til bolig, bryllup, drømmerejsen, boligrenovering eller noget helt femte.

Banken eller online privatlån

Når du skal tage et lån, har du altid muligheden for at gå ned i banken eller finde et online. Ligegyldigt, hvilken af muligheden du vælger, bør du tænke dig godt om.

Hos din bank kender de din økonomi og kan have enten flere spørgsmål eller krav til dit lån på baggrund af dette. Det kan være både positivt og negativt. Og der kan være flere personlige grunde til, at man ikke ønsker at involvere banken. Men selv hvis du overvejer at gå den vej, kan det være smart at hente lånetilbuddene her fra Crediteus, inden du booker en samtale med din rådgiver. På den måde viser du banken, at du allerede har sat dig ind i låneomkostningerne. Du vil også have et bedre sammenligningsgrund at forhandle på.

Hvis du sender en ansøgning om tilbud på privatlån her, så får du svar inden for kort tid, og de er helt uforpligtende. Du binder dig altså ikke til noget ved bare at se lånetilbuddene. Hvis du ønsker at tage et af disse med det samme, skal du først udfylde få oplysninger om dig selv og underskrive via NemID. Det hele kan gøres derhjemme fra stuen.

Hos banken kan der være en del mere papirarbejde i forbindelse med et privatlån og oftest vil banken heller ikke indgå en aftale uden et fysisk møde, som skal arrangeres inden for bankens åbningstider. Og selvom banken før i tiden oftest var stedet med det billigste privatlån, så er det langt fra tilfældet i dag, hvor online privatlån er blevet utroligt konkurrencedygtige.

Fordelene ved et privatlån hos Crediteus

I denne jungle af lån og låneudbydere er det vigtigt at vide, at man har fat i en troværdig service. Vores medarbejdere søger hele tiden efter, at skabe langvarige relationer til låneudbydere og vores kunder, så du kan få nogle af de mest konkurrencedygtige priser på markedet. Hvis du beder om at få tilsendt tilbud om online privatlån, vil du også opleve en enkel og upartisk vurdering.

  • Hurtigt svar: Først og fremmest får du hurtigt svar på din anmodning om lånetilbud, og det er 100% upartiske. Hvis du vælger at fortsætte låneprocessen, kan du selv vælge det billigste blandt lånetilbuddene. Du har pengene på din konto, så straks din endelige låneansøgning er godkendt.
  • Direkte sammenligning: Når du modtager dine uforpligtende tilbud til privatlån online, så kan du nemt sammenligne dem direkte. Du kan også sammenligne dem med det lånetilbud, som du eventuelt har fået fra din bank.
  • Ærlighed: Hos Crediteus ønsker vi oprigtigt, at du finde det korrekte lån til dine behov. Vi vil gerne promovere sund privatøkonomi, og det betyder til tider, at vi giver kritiske råd. Af og til vil vi derfor skrive, hvornår et lån ikke er den bedste mulighed for dig i en given situation. Hvis du fx står i RKI, kan der være andre trin, du bør tage først. Det betyder bl.a. også, at det vil blive foretaget en kreditvurdering for de fleste lånetyper.
  • Låneberegner: Med vores låneberegner kan du skabe dig selv et hurtigt overblik over, hvad dit privatlån rent faktisk ville koste. Alt, du skal gøre, er at indtaste visse oplysninger som bl.a. lånetid, lånebeløb og rentesat. Herefter vil du kunne se dine månedlige omkostninger i tabellen.
  • Ingen skjulte gebyrer: Når du optager lån online, skal du altid læse det med småt. Mange lån tager en masse forskellige afgifter oven i selve lånet som fx oprettelsesgebyr eller kontogebyr. Vi sørger for, at du ser alle ekstraomkostninger her, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser. Desuden vil du kunne se ÅOP, som er de årlige omkostninger udtryk i procent. Det giver et bedre sammenligningsgrundlag for lån, der ellers kan være af forskellig varighed.

Huskeregler for lån til privat forbrug

Som et forsøg på altid at give gode økonomiske råd har vi her på Crediteus forsøgt at samle nogle vigtige punkter for privatlån.

  1. Overvej, og så overvej det igen. Vores første råd til  kunderne er altid, at de overvejer lånet engang til. Inden de for alvor går i gang med processen. Det betyder ikke noget, om det er et forbrugslån eller et billån, men det er altid en god idé at stoppe og spørge sig selv – har jeg virkelig brug for dette?
  2. Planlæg og lav et budget! Et lån skal være et middel til at hjælpe ens finansielle situation, ikke forværre den. Derfor er der yderst vigtigt, at du er realistisk omkring dine indkomster og udgifter, mens du nedskriver dit budget. Ellers risikerer du, at du skal ud og finde ekstra penge oven i dit privatlån. Samtidig bør du heller ikke låne et større beløb end højst nødvendigt, da du ellers kan støde på større gebyrer på længere sigt.
  3. Hvis du ender op med at tage et lån, bør du tilmelde dig Betalingsservice samme dag. Så får du betalt til tiden uden problemer (ingen bøder), og du undgår at skulle betale giro eller administrationsgebyrer.
  4. Hvis du på nuværende tidspunkt er registreret i RKI, skal du også forberedt på, at din ansøgning muligvis ikke bliver godkendte. Denne type registrering kan nemlig have vidtrækkende konsekvenser for din mulighed for at optage privatlån. Koncentrer dig i stedet om at få afbetalt den resterende gæld. Ræk eventuelt ud til dem, der formynder den for at høre, om I kan lave en bedre aftale.

Hvad Crediteus kan byde på

Den vigtigste funktion her på hjemmesiden er værktøjet til sammenligning af privatlån. Alle låneforslag og tilbud er endda helt uden binding. Og så er tjenesten jo naturligvis også gratis for dig som kunde!

Ud over denne artikel om privatlån er du også velkommen til at tjekke vores andre artikler ud om lånetyper. Sådan sørger du for, at du ikke lander med et ufordelagtigt lån mellem hænderne. Hvis der dog alligevel skulle opstå spørgsmål, kan du tjekke vores sektion med Spørgsmål og svar. Du kan også kontakte os via e-mail [email protected]

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.