Derfor bør du altid låne igennem en mægler

5. august 2020

Hvis du skal ud at låne penge, kan det ofte være svært at vurdere hvor du får det bedste tilbud. Der kan være rigtig store forskelle på hvad de forskellige lån koster, og for mange kan det være svært at gennemskue om vilkårene nu også er så gode som de ser ud til. Det gør sig gældende for online lån, men i stigende grad også når det kommer til banklån, idet disse også er blevet langt mere indviklede med tiden.

Hvad er en lånemægler?

En lånemægler er en enhed – enten en person eller et firma, der hjælper med at sammenligne lån.

En mægler kan hjælpe med at finde hoved og hale i forskellige lån. Der kan være stor forskel på både stiftelsesomkostninger, fordele, renter og tilbagebetalinger.

Med en lånemægler slipper du for at gøre det grove arbejde. Her slipper du for at skulle læse sidevis af dokumenter, blot for at finde ud af hvilket lån der er billigst. En god lånemægler vil ofte sammenligne:

  • Stiftelsesomkostninger
  • Betalingsgebyrer
  • Renteomkostninger

For langt de flestes vedkommende, er det i overkanten med en menneskelig lånemægler. Derfor er der mange der er begyndt at benytte sig af online mæglere. Et eksempel på en online lånemægler er en side som Crediteus.

Når du beder lånemægleren om at finde det bedste lån til dig, bliver der sammenlignet fra flere steder. Ved at indtaste nogle oplysninger om din økonomi, får du indskrænket rammerne for søgningen. På denne måde sikrer du først og fremmest, at du kun får tilbud fra de udbydere der vil låne dig pengene. Herefter får du en liste over de forskellige lånetilbud der er tilgængelige for dig.

Hvad er fordelene ved at bruge en lånemægler?

Den største fordel ved at bruge en lånemægler er naturligvis at spare penge. Det kan også være at du kan få et lån med en længere løbetid, så du kommer til at have mere luft i økonomien.

Du vil typisk få et større udvalg af lånudbydere, da disse mæglere har større kendskab til branchen. Det er svært for almindelige mennesker at holde styr på hvilke nye lånudbydere der er kommet til markedet. Det behøver du heldigvis ikke holde øje med, hvis du benytter en mægler. Dertil kommer at det ofte er gratis at benytte disse sider. Der er således ikke nogen ulemper ved at bruge mæglerne – om ikke andet for blot at få et andet syn på sagen.

Det er hurtigt og nemt at bruge mægleren, så derfor kan du i fred og ro få sammenlignet dine lånemuligheder. Du behøver hverken være økonomisk ekspert, eller have timevis til rådighed. Det eneste du skal gøre, er at indtaste nogle få simple oplysninger, og herefter vente på at få tilbuddene præsenteret.

Hvad skal du være opmærksom på ved brug af en mægler?

Det er indlysende at det er vigtigt at du vælger en troværdig lånemægler. Heldigvis er de fleste mæglere du finder reelle, men der er desværre fundet eksempler på nogle misvisende sider.

Her har der været tale om enkelte lånudbydere der har lavet deres egne mæglere. Her har der været spekuleret i om de tilbud man fik præsenteret, overvejende hældte til lånudbyderens egen favør. Det har betydet at mange personer er blevet vildledt til at tage et lån der ikke nødvendigvis var det billigste.

Derfor er det naturligvis vigtigt at du sørger for at vælge en upartisk mægler. Det er vigtigt at der ikke bliver fremhævet enkelte lånudbydere frem for andre, for at sikre at du får så god en sammenligning som muligt.

Men selv de neutrale mæglere har en tendens til at benytte sig af sponsorerede indlæg. Dette kan ligeledes være vildledende, og kan reelt set betyde at du får et dårligere lån. På billedet nedenfor ser du et eksempel på det;


Som det ses, bliver Express Bank i dette tilfælde fremhævet som den øverste på siden, og med en iøjnefaldende gul farve. Men ser man nærmere efter på listen, er der faktisk to andre udbydere der er billigere.

For at komme med en sammenligning, har vi set på hvad det vil koste at optage de tre lån. Der er i eksemplet taget udgangspunkt i et lånebeløb på 20.000 kroner, der afvikles over 60 måneder.

Som du kan se, er der en større omkostning forbundet ved at optage lånet fra Express Bank. Forskellen på omkostningen er 1.140 kroner, hvilket betyder at det er 5,7 procent dyrere at optage lånet hos Express Bank frem for hos PayMark Finans.

Hold øje med sponsorerede indlæg

Dette er blot ét eksempel på hvordan man af og til kan blive misledt hos lånemæglerne – og derfor er det ekstremt vigtigt, at du holder øjnene åbne. Hvis du ser at der er sponsorerede indlæg på en side, så sørg for at læse resten af mulighederne igennem, så du i det mindste ser dem alle. Det kan godt være at det sponsorerede indlæg reelt set viser sig at være det billigste, men det er i dén grad ikke altid sikkert.

Der kan være stor forskel på hvad der udgør den bedste mægler. Ofte afhænger det meget af folks egne specifikke behov for sammenligning. Derfor er det en god idé at gøre det klart hvad du har behov for i en sammenligner. Er det vigtigt for dig at få et overblik over ÅOP? Eller vil du hellere vide hvad afdraget pr. måned er? Har du planer om at tilbagebetale lånet før tid, er det måske vigtigt at beregneren kan vise hvilke stiftelsesomkostninger der er. Sagt på en anden måde, kan selv den bedste beregner komme til kort, hvis den ikke sammenligner lige præcis det du har behov for.

Crediteus.dk logo

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.

Ansøg om lån