Send uforpligtende ansøgning, og vælg det bedste billån

Et billån kan være din adgang til bilen efter dit behov!

 

 

Send uforpligtende ansøgning, og vælg det bedste billån

  • Helt uforpligtende og gratis
  • 100% upartisk vurdering
  • Godkendes inden for 5 minutter

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på billån, hvor du kan ansøge let og enkelt! Har du allerede en bestemt bil i tankerne, eller leger du kun med idéen om at købe en ny bil? Vi er her for at hjælpe dig med det rette billån og finde ud af, hvad der kan betale sig for dig.

Hos Crediteus er vores mission at gøre det lettere få dig at få et godt tilbud på et billån.

Bliv klogere på billån

I forhold til andre lande i Europa, så er bilkøb i Danmark ikke altid en billig fornøjelse. Ikke desto mindre kan der være mange gode grunde til at anskaffe sig en bil: Om end det det er en nødvendighed for at komme på arbejde, besøge familie langvejs fra, eller fordi du mangler kapital til at købe drømmebilen. I nogle tilfælde bør du endda overveje finansieringen af en brugt bil i stedet. Ligegyldigt, hvilken bil du vil købe, eller hvad formålet bag er, så er der mange penge på spil – og endnu flere penge at hente – ved at vælge det bedste billån.

Her i artiklen kigger vi nærmere på, hvad et billån er. Der er flere overordnet typer billån, og vi vil beskrive, hvad fordele og ulemper er ved dem hver især. Til sidst vil vi også guide dig igennem, hvordan du udfører din ansøgning om billån, så du kommer igennem det hele uden problemer.

 

Et billån kan blive starten på mere frihed

En undersøgelse fra Danmarks Statistik i 2011 viste, at en dansk bil i gennemsnit er 9,4 år. Sammenlignet med andre EU-lande ligger Danmark altså sådan ca. i midten, når det handler om bilernes alder i befolkningen. En af grundene til, at danskere brugere deres bil i langt længere tid, kan være, at vi i vores underbevidsthed forbinder bilkøb med store beløber, uden rent faktisk at vide, hvor mange gode muligheder og tilbud på billån, der findes herhjemme.

Med det rigtige billån kan du få enorm frihed, men der er stadig nogle bestemte overvejelser, som du skal gøre dig helt fra starten:

Et billån kan optages gennem din bank, via et finansieringsselskab eller via forhandlerfinansiering: Mange glemmer, at det ikke er intet krav, at du benytter bilforhandlerens egen forhandlerfinansering. Det er heller ikke altid det mest optimale at optage lånet gennem det finanseringsselskab, som forhandleren anbefaler. Husk at det altid er op til dig selv hvordan billånet skal finansieres, så lad dig ikke presse til forhastede beslutninger!

Hvad koster et billån? – Gebyrer og afgifter ved en bilfinansering: Når man skal udregne billånet, pålægges altid en række gebyrer og afgifter. Her er der tale om 1.400,- i tinglysningsafgift til staten, 1,5% stempelafgift af det samlede lånebeløb, samt 750,- i gebyr til forsikringsselskabet.

Husk, at du skal stille sikkerhed for lånet: Din bank, finansieringsselskabet eller forhandleren kræver altid sikkerhed for billånet. Det sker typisk via et ejerpantebrev i bilen eller via et ejendomsforbehold. Fælles for begge typer sikkerhed er, at kreditoren har mulighed for at kræve bilen solgt, hvis du ikke overholder dine forpligtelser.

Finansiering af billån og udbetaling

Overordnet set er der to måder, hvorpå du kan finansiere et lån til en bil: Du kan vælge et billån med eller uden udbetaling. Hvis du har mulighed for bilkøb med udbetaling, så vil det naturligvis gøre lånet billigere, da det samlede beløb sænkes, og renten på billånet bliver lavere – og jo større, jo bedre.

Hvis du ikke har råd til at betale en del af bilen selv på købstidspunktet, så vil bilens samlede pris være finansieret af billån, og det kaldes dermed et billån uden udbetaling. Ulemper ved billån uden udbetaling kan være, at du skal leve op til striksere krav for at få lånekreditten, og din månedlige ydelse vil være høje end med udbetaling.

På den anden side er fordelene ved et billån uden udbetaling, at du ikke behøver forudgående kapital eller en høj opsparing, hvis du står og skal bruge en bil inden for en relativ kort periode. I stedet vil banken finansiere udbetalingen, som du vil betale tilbage i det tidsrum, som passer din finansielle situation, og som du har aftalt med låneudbyder. Det vil sige, at du kan få en variabel eller fast rente til billånet.

 

Fakta om billån, du bør holde in mente

Der er et par faktorer, som de fleste bilsælgere måske ikke nævner for dig i første omgang, men at du, som forbruger, bør og skal overveje, inden du tager et billån.

Den første faktor er, hvor lang tid du regner med at have bilen. Det er vigtigt, at du ikke optager billån med en længere tilbagebetalingsperiode end bilens eventuelle levetid, da du ellers risikere at skulle betale af på to biler, hvis du på et senere tidspunkt vælger at købe ny bil igen.

Desuden bør du også overveje, hvor mange kilometer du vil komme til at køre i den, da det kan blive afgørende for bilens værdi over tid. Desuden kan værdiforringelse efter ejerskab også have stor betydning, og du bør derfor snakke med din bilforhandler om dette.

[/row]

Flere fordele ved et billån

Hvis du vælger at købe ny bil i stedet for brugt, så vil du typisk opleve, at du får reduceret dine udgifter til brændstof markant, da nyere biler kører meget længere pr. liter. Og på den måde skåner du endda også miljøet for unødig benzinspild. Hvis du vælger at investere og købe ny hybrid- eller elbil, vil du kunne skåne miljøet endnu mere.

En anden klar fordel ved et billån med lav rente er, at renter og omkostninger typisk er noget lavere end på forbrugslån. Årsagen skal findes i det faktum, at kreditorerne har sikkerhed i din bil. Så hvis du skal ud at købe ny bil, og du ikke har pengene nu og her, så er det altså en klar fordel at optage et billigt billån frem for f.eks. et forbrugs- eller kviklån.

Find et godt tilbud på et billån, og ansøg let og enkelt

Har du allerede bestemt dig for, om du vil købe ny eller brugt bil, og mangler du nu kun at finde det rette billån? Her hos Crediteus gør vi det lettere for dig at finde et godt tilbud på billån.

Når du skal ud at finde det rette billån, tænke du sikkert: “Hvor meget kan jeg låne til bilen?”. Her er der en række faktorer, du skal holde øje med:

Når du har gjort dig grundige overvejelser, så vil du kunne se forskellige låneudbydere her på siden og sammenlign lån på bilen, så du finder det bedste tilbud om danske billån til dig. Og så er der kun tilbage at gå i gang med låneansøgningen.

Husk, at du skal have dit NemID og andre personlige oplysninger klar. Selve ansøgningsprocessen er typisk let og ligetil, men afsæt gerne et par timer, så du sikrer dig, at alle oplysninger udfyldes korrekt. Husk at der altid foretages en individuel kreditvurdering, og at det ikke er sikkert, du godkendes til optagelsen af billånet.

Gode råd, samt tips og tricks

Drømmen om en ny bil nærmer sig med hastige skridt, men det er vigtigt, at du ikke gør noget overildet. Alle lån bør tages på baggrund af din individuelle økonomiske situation, og du bør derfor også være opmærksom på følgende råd:

  • Er du registreret i RKI? Hvis du er registreret i RKI, så kan det godt være, at du bliver nødt til at vinke farvel til dine drømme om ny bil. Det vil ikke være muligt for dig at optage et billån, så længe du er registreret som dårlig betaler. Vi anbefaler dig på det kraftigste til at lægge alt energi i først at få betalt dine udestående lån. Afhængig af lånetyperne kan du tjekke vores artikel om samlelån som hjælp.
  • Find den laveste ÅOP: ÅOP er et udtryk for lånets samlede årlige udgifter. Med ÅOP er det let at sammenligne et hav af forskellige lånetilbud. Rådet herfra er derfor, at du søger efter et tilbud med så lav ÅOP som muligt, men husk nu også at se på de andre omkostninger, nemlig gebyrer, samt andre skjulte udgifter! Det er det samlede indtryk du skal basere din endelige beslutning ud fra.
  • Er renten fast eller variabel? Når du optager et billån, vil det enten være via fast rente eller variable, og den bedste rentetype afhængig af din økonomi. Fast rente betyder, at renten på billånet er den samme i hele låneperioden, og du afdrager dermed med fast ydelse. Hvis du vælger variable rent, kan den stige og falde, og hvis du kan leve med usikkerheden over længere tid, kan det ofte betale sig på lang sigt. Vi kan tilbyde renter fra 3,49% på flere lånetyper på siden.
  • Overvej leasing, samt lån til bil via din bank: Ifølge FDM, Danmarks største interesseorganisation for bilejere, kan leasing være en god idé for nogle. Særligt for de som kender deres årlige kørselsbehov, samt for de som ofte skifter bil til nyeste version. Men husk at det er meget vigtigt at analysere det nøje, inden du eventuelt leaser, frem for køber/låner. Overvej endvidere, at optage billånet hos din egen bank. Her kan du typisk få de laveste renter, men ingen regel uden undtagelser. Foretag derfor en samlet vurdering ud fra de tilbud du finder her på siden.

Og således kom vi hele vejen rundt om emnet, billån online. Vi håber du er blevet meget klogere, samt at du føler dig godt klædt på til dit næste bilkøb. Held og lykke – og god køretur!