Lån i friværdi

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på lån, hvor du kan ansøge let og enkelt!

Lån i friværdi

  • Helt uforpligtende og gratis
  • 100% upartisk vurdering
  • Godkendes inden for 5 minutter

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på lån, hvor du kan ansøge let og enkelt!

Har du allerede en bestemt privat i tankerne, eller leger du kun med idéen om at købe en ny privat? Vi er her for at hjælpe dig med det rette privatlån og finde ud af, hvad der kan betale sig for dig.

Hos Crediteus er vores mission at gøre det lettere få dig at få et godt tilbud på lån penge nu.

Crediteus.dk Ansøg om lån

Lån i friværdi online hos Crediteus

Igennem Crediteus har alle muligheden for at ansøge om et lån. Du skal ikke stå til ansvar for, hvad du vil bruge pengene til. Med kun en ansøgning, får du adgang til mere end 25 banker og låneinstitutter. Du kan selv gennemgå de forskellige tilbud, og finde det bedste af dem alle. Så tjek Crediteus og lån 10000 uden sikkerhed.

Du kan udfylde en ansøgning her.

Lån i friværdi 2023

Hvis du er ejer af fast ejendom, kan det være, at du har friværdi i din bolig. En friværdi i en ejendom er, når din ejendom er flere penge værd end den gæld, der er. Hvis du eksempelvis ejer et hus, der er 1.000.000 kroner værd og skylder 750.000 på din gæld i huset, så vil din friværdi være på 250.000 kroner. Denne friværdi er ikke kun et fiktivt tal. Du kan rent faktiske låne penge i din friværdi.

Mange mennesker står med oplevelsen af at skulle optage et lån. Det kan være til småfornødenheder, en drømmerejse, nyt køkken eller lignende. Mange boligejere tager en forhastet beslutning, hvor de ansøger om det første og bedste forbrugslån eller andre former for usikrede lån. Hvad de måske ikke ved, er, at de eksempelvis kan have et lån i husets friværdi, der endnu ikke bliver udnyttet!

Det kan i mange tilfælde vise sig at være en langt dyrere forretning for disse mennesker. Hvis de havde lånt imod deres friværdi, kunne der have været mange penge at spare. I praktiske termer betyder det, at du optager et lån med sikkerhed i din bolig. Det resulterer ofte i en betydeligt lavere rente end på forbrugslån. I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du udnytter denne mulighed til at finansiere det, du står og mangler.

Lån i friværdien

Hvis du har friværdi i din bolig og du har ønsket om at låne penge, kan du hos os nemt og hurtigt optage et lån i din friværdi. Hvis du vælger at optage et lån i din friværdi, er der ikke tale om et lån uden sikkerhed. Du stiller derimod en sikkerhed i form af den værdi, som du har i din bolig. Det betyder, at du kan optage et lån til en meget bedre rente, end hvis der var tale om et lån uden sikkerhed. For når du stiller sikkerhed, vil den låneudbydder som du vælger, være sikret for lånet via den sikkerhed som du stiller.

Hurtigt og enkelt

Hos Crediteus har vi gjort det hurtigt og enkelt at ansøge om et lån. Du skal blot udfylde vores skema til ansøgning. Så sørger vi for, at du får de bedste tilbud fra over 25 banker og låneinstitutter. Herefter kan du i ro og mag vælge det tilbud, der bedst passer til dine behov. Vi har gjort det nemt og overskueligt for dig. Du får en komplet oversigt over, hvad det vil koste at låne pengene. Du får oplyst både renter, gebyrer og ÅOP.

Hos os er et lån først bindende, når du har underskrevet lånedokumentet. Helt indtil dette tidspunkt kan du kvit og frit fortryde ansøgningen. Beregn og lån i friværdi 2021 hos os allerede i dag.

Hvad betyder friværdi?

Det er ikke nogen hemmelighed, at man kan finansiere sin bolig via et realkreditlån, hvor man får en meget attraktiv rente. Der er dog mange, der ikke er klar over, at man også kan belåne boligen for at få et forbrugslån. Mange er af den opfattelse, at penge der lånes til boligen, skal bruges på boligen (eksempelvis i forbindelse med renovering). Og mens det er korrekt, at dette ofte er tilfældet ved realkreditlån eller boliglån, så er det faktisk muligt at få et forbrugslån, hvor du stiller din friværdi som sikkerhed.

Der er flere steder, der tilbyder dette i forskellige afskygninger. I nogle tilfælde får man det udbetalt som et enkeltbeløb. Her er der altså tale om et almindeligt lån med en fast pris og en fast afdragsplan. I disse ordninger vil man ofte kunne få løbetider på over 10 år, hvilket vil være ideelt i forhold til større lån, ligesom man også ofte vil kunne få en afdragsfri periode.

Andre steder er det muligt at få en kassekredit. Her betaler man således kun rente af det beløb, man har brugt. Nykredit tilbyder eksempelvis en løsning, hvor du kan få en kassekredit på op til 100 % af boligens værdi.

Friværdi-lån – Fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved at benytte denne form for lån. Heldigvis er der flere fordele end ulemper som fx:

Da du stiller en garanti for lånet – i dette tilfælde din friværdi i boligen – vil du opleve at renterne på disse lån er langt lavere end typiske forbrugslån. Det gør denne løsning ideel i forhold til at omlægge andre forbrugslån. Sådan vil du nemlig kunne spare penge på renterne. Det kan også være en god idé at bruge en belåning af friværdien til at købe en ny bil, da renterne her ofte vil være lavere end på et billån.

Hvor du ved forbrugslån typisk kun kan låne i faste intervaller, kan du med et friværdilån låne lige præcis det beløb, du skal bruge. Forestil dig eksempelvis, at du gerne vil låne 39.000 kroner. Med et forbrugslåns faste intervaller, kan du være nødsaget til at låne 45.000 eller endda 50.000 kroner. Når du låner i din friværdi, kan du låne præcis det beløb, du har brug for. Det sikrer, at man ikke ender med at klatte penge væk.

Derudover har du også mulighed for at få lavet lånet som en kassekredit.  Sådan betaler du kun for lige præcis det beløb, du låner. Når du har betalt kreditten ud, kan du blot lade den stå, indtil du skal bruge den igen. Så slipper du for at bruge tid på at ansøge om et nyt lån.

Typisk vil et forbrugslån skulle tilbagebetales inden for 10 år – og i mange tilfælde indenfor 5-6 år. Et lån med sikkerhed i bolig vil ofte have en længere løbetid, og det er ikke unormalt med en løbetid på 30 år. Dette afhænger dog altid af en individuel vurdering, men generelt set kan du forvente en længere løbetid. Det giver dig en lavere månedlig ydelse og kan lette din økonomi betydeligt.

Mange steder har du mulighed for at få lavet lånet med afdragsfrihed i en vis periode. Det kan eksempelvis være 10 år, hvor du dermed kun betaler for renterne. Det resulterer i en ekstremt billig finansiering af eksempelvis omlægning af gæld, ny bil eller lignende.

Der er naturligvis også ulemper ved at vælge denne type lån. Den mest åbenlyse ulempe er naturligvis, at du belåner din bolig. Dermed ”øger” man indsatsen i forhold til at betale sit lån tilbage. Hvis du optager et lån uden sikkerhed, vil du kun i ekstreme tilfælde kunne risikere at blive sat på gaden pga. et misligholdt lån. Det kan kun ske ved, at kreditor via fogedretten får omsat dine aktiver til kontanter – i dette tilfælde din bolig. Når du direkte har belånt din friværdi, vil dette være første stop – frem for sidste mulighed. Det er naturligvis noget, man skal tænke grundigt over, før man beslutter sig.

Mest populære lånebeløb:

Lån 5000 kronerLån 6000 kronerLån 10000 kronerLån 15000 kronerLån 20000 kroner
Lån 25000 kronerLån 30000 kronerLån 40000 kronerLån 50000 kronerLån 75000 kroner
Lån 100000 kronerLån 200000 kronerLån 300000 kronerLån 400000 kronerLån 500000 kroner

Bør jeg låne i min friværdi?

Som udgangspunkt er dette en meget personlig vurdering. Når du skal låne penge, skal du vælge den metode, du føler dig mest tryg ved. Men hvis du har muligheden for at låne i din friværdi, kan du typisk få nogle langt mere attraktive renter end ellers.

Det kan være en god idé at tage din bankrådgiver med på sidelinjen. Vedkommende kan hurtigt hjælpe dig med at danne et overblik over de konkrete fordele og ulemper i din specifikke situation. Det kan dog ofte være en god mulighed, hvis man har andre små lån, som du her kan samle sammen ét sted, og herefter få tilpasset din ydelse i forhold til, hvad du har behov for. Det kan være med til at få din økonomi på rette vej, hvis du eksempelvis kan få en lang løbetid og dermed en lav månedlig ydelse. Under alle omstændigheder vil du sandsynligvis kunne spare en del penge på en eventuel låneomlægning.

Du kunne også være interesseret i disse…