Hvad betyder åop

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på lån, hvor du kan ansøge let og enkelt!

Hvad betyder åop

  • Helt uforpligtende og gratis
  • 100% upartisk vurdering
  • Godkendes inden for 5 minutter

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på lån, hvor du kan ansøge let og enkelt!

Har du allerede en bestemt privat i tankerne, eller leger du kun med idéen om at købe en ny privat? Vi er her for at hjælpe dig med det rette privatlån og finde ud af, hvad der kan betale sig for dig.

Hos Crediteus er vores mission at gøre det lettere få dig at få et godt tilbud på lån penge nu.

Crediteus.dk Ansøg om lån

Hvad betyder åop? – Online hos Crediteus

Vi kommer næsten alle ud i situationer, hvor vi skal låne penge i vores liv, og vi vil selvfølgelig gerne have de bedste forhold, når vi låner.

Men nogle gange må det også gerne gå stærkt, og det er noget, som i de senere år er kommet op i gear, hvor internettet er noget, som vi har med os hele tiden.

Vi render alle rundt med de små computere, telefoner, tablets og bærbare computere, som gør alt i vores verden går stærkt, og tiden til at aftale med banker i deres åbningstid og holde fri fra arbejde og vente nogle gange i ugevis, er der ikke længere.

Står vi og skal bruge penge til nye hvidevarer eller noget andet, som ikke kan vente, så sker det nu.

Det er derfor, der er kommet så mange nye låneudbydere til. De ved, at der er brug for hurtige handler, og de ved også, der er mange moderne hjælpemidler og lignende, som en familie ikke kan fungere uden.

Du kan udfylde en ansøgning her.

Hvad betyder ÅOP?

Ja, hvad betyder ÅOP? De Årlige Omkostninger i Procent er et udtryk for, hvad lånet koster på årsbasis, når man lægger alle udgifterne sammen – både eventuelle stiftelsesomkostninger, provisionsgebyr, andre gebyrer, renterne pr. år – og omregner det hele til det beløb, der skal betales ved siden af lånebeløbet.

De samlede omkostninger i lånets løbetid deles med længden af lånet (i år) og omregnes til en procentsats. Denne procentsats er de årlige omkostninger i procent (ÅOP).

Hvad betyder ÅOP så for dig? Når man opretter et lån, betales typisk et oprettelses- eller stiftelsesgebyr. Det er et engangsbeløb, der enten kan være fast eller en procentsats af beløbet, man ønsker at låne.

Hertil kommer eventuel provision til en sælger/formidler samt mulige gebyrer. Renten kan være variabel eller fast, men renteudgiften falder normalt i takt med afbetalingen. ÅOP gør det derfor nemt at sammenligne lån af samme størrelse og med samme løbetid.

Som nævnt ovenfor (“Hvad betyder ÅOP så for dig?”), er ÅOP et godt værktøj til at sammenligne lån af samme størrelse og med samme løbetid fra forskellige banker og låneudbydere.

Der findes i dag et hav af muligheder for at låne penge online, men da nogle udbydere tilbyder rentefri lån, og andre tilbyder lån uden oprettelse, kan det være svært at forholde sig til, hvad man egentlig skal betale for det beløb, man gerne vil låne.

Hvis man har behov for en økonomisk indsprøjtning, kan det være svært at se, om det bedste er det rentefri lån, lånet uden etableringsomkostninger – eller et med lave renter og lave/moderate etableringsomkostninger.

Det er her Crediteus kommer ind i billedet. Hvad betyder ÅOP for mig? Jo, indtast det ønskede lånebeløb og løbetid samt lidt om din alder, dit erhverv og din bolig, så får du det bedste tilbud med tydelig angivelse af ÅOP.

Fordele og ulemper ved lån online

Når du ønsker at optage et lån online, skal du gøre dig nogle overvejelser. Den første er naturligvis lånets størrelse: Ved du præcis, hvad du skal bruge, eller kan du risikere, at beløbet bliver for lille (prisstigninger, uforudsete udgifter)? Hvor lang tid skal lånet løbe over? Kort tid giver en høj, månedlig ydelse (høj ÅOP) – lang tid giver lavere månedlige ydelser, men højere renteudgifter samlet i løbetiden. Og hvad med rådgivning? Kender du de skjulte fælder – eller skal du snakke med en professionel først?

Fordele ved Crediteus låneberegner og låneansøgning

Bagsiden ved online lån

Hvorfor vælge lån ved hjælp af ÅOP?

Som nævnt findes der en lang række af låneudbydere, der hver især prøver at lokke kunderne ind med lige præcis deres produkt: Rentefrit eller lav rente, ingen eller lave omkostningsgebyrer. ÅOP er derfor en god rettesnor for forbrugeren. Men hvad betyder ÅOP for låneudbyderen? Jo, det er den nemmeste måde at se, om udbyderens produkt er dyrt eller billigt. Man støder ofte på slogans som: “Lån til en lav rente!” Men hvad er en lav rente? I forhold til 100% er 25% vel en lav rente?

Låneudbyderne er forpligtet til at oplyse ÅOP, men der er ingen regler om, at det skal være med det samme. Radioreklamerne er et godt eksempel på dette.

Man lokkes af ingen eller lave renter, men det er først, når man besøger hjemmesiden, at man kan finde den egentlige pris. Tv-reklamerne er lidt mere gennemskuelige, selv når udbyderen sørger for at skrive gebyrer, rente og ÅOP med meget små bogstaver i bunden af skærmen. Og med god grund: Hvem vil betale over 30% i årlige omkostninger?

Mest populære lånebeløb:

Lån 5000 kronerLån 6000 kronerLån 10000 kronerLån 15000 kronerLån 20000 kroner
Lån 25000 kronerLån 30000 kronerLån 40000 kronerLån 50000 kronerLån 75000 kroner
Lån 100000 kronerLån 200000 kronerLån 300000 kronerLån 400000 kronerLån 500000 kroner

Crediteus giver dig overblik

Nemt og sikkert! Det er omdrejningspunktet i Crediteus online platform. Her kan du indhente tilbud på forskellige lånetyper, for eksempel forbrugslån, kviklån, samlelån, billån, kassekredit med flere. Du kan låne fra kr. 5.000 til kr. 500.000, og du bestemmer selv løbetiden.

Husk, at med en kort løbetid skal etablerings- eller stiftelsesomkostning afvikles tilsvarende hurtigt. Ved en lang løbetid fordeles udgifterne over en længere periode, men der vil løbe flere renteudgifter på. Det gælder altså om finde en balance – og det kunne sagtens tage udgangspunkt i din privatøkonomi.

Selvfølgelig skal Crediteus have en vis sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Er du til møde i banken, kan rådgiveren ønske at se din sidste årsopgørelse, lønsedler eller begære adgang til Skats oplysninger.

Det er ikke så nemt hos en online udbyder, så der går man normalt efter visse nøgleindikatorer, der kan give et indtryk af likviditet eller risiko hos den enkelte kunde. Hos Crediteus er det din alder, din beskæftigelsestype, dine boligforhold og – selvfølgelig – din månedlige indkomst efter skat der kigges på.

Lad bankerne gøre arbejdet – og vælg via ÅOP.

Der er ingen grund til selv at ringe rundt til banker og pengeinstitutter for at få et godt og billigt lån. Med introduktionen af online services er lånemuligheder blevet gjort til genstand for elektronisk konkurrence.

Banker og andre låneudbydere har små, elektroniske “spioner”, der afsøger konkurrenternes tilbud, så de kan fremstille et tilbud, der overgår konkurrenternes – eller i hvert fald kan tiltrække en del af markedet. Ligeledes ønsker udbyderne at tiltrække så mange kunder som muligt: Jo flere kunder, jo billigere kan de tilbyde lånene.

Hvad betyder åop – FAQ

ÅOP: Er online lån billigere end banklån?
Ikke nødvendigvis. Bankerne kender kundens økonomi og kan dermed lave en forholdsvis sikker risikovurdering. Til gengæld skal bankerne bruge en fysisk medarbejder til at mødes personligt med kunden. Online låneudbydere baserer risikovurderingen på en række nøgleindikatorer, hvorfor den er noget mere usikker. Det kompenseres der for ved at hæve renten og eventuelle gebyrer, så man - i værste fald - kan få en del af pengene igen, inden kunden går fallit. Både banker og online låneudbydere skal oplyse ÅOP.
Hvorfor er ÅOP ofte højere en rentesatsen?
Det er fordi, de procentvise renteudgifter udelukkende beregnes ud fra lånebeløbets størrelse, eksempelvis 7% om året. Bemærk, at nogle udbydere opkræver renter hyppigere, for eksempel halvårligt, kvartårligt eller på månedsbasis. Det gør lånet væsentligt dyrere, da der så skal betales renter og renters rente. ÅOP beregnes ud fra alle de omkostninger, der forbindes med lånet, altså stiftelses- eller etableringsgebyr, evt. provisionsgebyr (typisk hos bankerne), administrationsgebyr (typisk hos visse online services) samt andre gebyrer - og selvfølgelig renterne.
Kan ÅOP altid bruges til at vurdere lånets pris?
Både ja og nej. Hvis lånets størrelse og løbetid er fast, er ÅOP en sikker måde at afgøre prisen på. Det er lige meget, hvor høj eller lav renten er, om der er stiftelsesomkostninger, gebyrer eller lignende. ÅOP fortæller, hvor stor en procentdel af lånebeløbet du skal betale årligt for at have lånet: Jo lavere ÅOP, jo bedre kan det betale sig. ÅOP virker ikke ved forskellige lånestørrelser og/eller løbetider. Der må du kigge på samlet tilbagebetaling.

Du kunne også være interesseret i disse…