Rentetjek på dit lån

I denne artikel vil vi gennemgå begrebet, og hvorfor det er relevant for dig, som enten overvejer at optage et lån eller allerede har gjort det. Desuden vil vi gennemgå, hvordan vi her hos Crediteus kan hjælpe dig igennem processen. Sådan du nemlig sikret det bedst mulige lån, der med garanti dækker dine behov.

Hvad betyder rentetjek egentlig?

På mange måder forklarer navnet egentlig selve begrebet: Du tjekker din rente. Når man laver et rentetjek, går man nemlig bevidst ind og undersøger, hvorvidt ens nuværende lån. Her kan du se, om du har en for høj rente i sammenligning med andre eksisterende banker og låneudbydere.

Formålet med et rentetjek har derfor to primære funktioner:

  • Først og fremmest kan du bruge det til at flytte din gæld, hvis du modtager lånetilbud, hvor du ville betale væsentligt mindre i rentegebyrer.
  • Du kan bruge det som argument til at forhandle med din nuværende bank eller låneinstitut, hvis du ikke ønsker at flytte dit lån.

Det er jo selvfølgelig også værd at nævne, at dette gælder alle typer af lån, ligegyldigt om du låner privat eller til din forretning. For i sidste ende er målet, at du sikrer dig den laveste rente på markedet, så du kan spare helt utrolige mængder af penge. Rentetjek er din mulighed for at betale mindst muligt for dit lån.

Du kan udfylde en ansøgning her.

Derudover kan rentetjek være effektivt, hvis du har flere lån spredt ud over låneudbydere og gerne vil have bedre styr på din økonomi. Med et rentetjek kan du se, hvor det ville være billigst at lave et samlelån. Det er desuden 100% risikofrit, da du ikke forpligter dig til noget ved bare at sende en låneansøgning afsted.

Rentetjekfunktion: Sådan sammenligner du

En ting er at bede om et rentetjek, og en anden ting er at vide, hvad man rent faktisk skal sammenligne. På grund af navnet er der desværre mange mennesker, som tror, man kun skal kigge på renten. Men sådan hænger det ikke sammen.

Hvis du vil have en mere præcis forståelse af, hvilke besparelser du kan hente ved et rentetjek, skal du holde godt øje med ÅOP. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og er et udtryk alle samlede omkostninger som procent, havde lånet kørt i et år. ÅOP udregnes, så det gøre lånemarkedet mere uoverskueligt for forbrugeren.

Hav det dog in mente, at korte lån generelt set har højere ÅOP, hvilket til tider kan være misvisende. Så med disse værktøjer i hånden skal du naturligvis også bruge din sunde fornuft. Sådan får du en hurtig og overskuelig oversigt over, hvor meget du i sidste ende vil komme til at betale for dit lån.

Hvornår og hvor ofte bør jeg foretage rentetjek?

Hvis du er i begyndelsen af dine låneproces, så kan rentetjek hjælpe dig med at finde den mulighed, der passer bedst til dine lånebehov, uden du kommer til at betale en krone for meget. Du kan helt uforpligtende få lånetilbud hos Crediteus, som gør det let for dig at sammenligne rente og ÅOP direkte.

Hvis du allerede har et eller flere lån, kan du i stedet se rentetjek som en mulighed for at spare penge ved eventuelt at flytte dem fra en låneudbyder til en anden. Det kan især betale sig, hvis du har længerevarende lån. Lånemarkedet ændrer sig nemlig konstant, og der popper hele tiden nye lånemuligheder op.

Der er altså en god idé regelmæssigt at holde sig opdateret med markedet – og den nemmeste måde at gøre det på er rentetjek.

På forbrugerrådets anbefaling

Dette er langt fra noget nyt, men desværre er der mange danskere, der glemmer at sætte sig ind i det. Allerede tilbage i 2012 begyndte Forbrugerrådet her i Danmark at opfordre folk til at foretage rentetjek. De sagde, at man burde se sig om efter en ny bank, hvis man ikke følte, man blev hørt. De påpegede allerede dengang, at man kunne spare langt mere end halvdelen af sine gebyrer og omkostninger på bl.a. billån og andelsboliglån, hvis man sørgede for at foretage rentetjek.

Forbrugerrådet udtalte også, at rentegebyrerne kunne svinge helt enormt inden for hver bank, og at det kunne gøre det svært at overskue for den enkelt forbruger. Prisportaler og platforme som Crediteus hjælper dig med at komme på rette vej.

Processen for rentetjek

Her på Crediteus giver vi dig en let måde at sende uforpligtende låneansøgninger i stedet. Du vil mode tage dem sikkert og hurtigt i løbet af bare få minutter.

  1. Du kan vælge imellem mange forskellige lånetyper som boliglån, forbrugslån, studielån eller billån. Det er sådan set helt op til dig.
  2. Hvis du vil have et nyt lån, skal du skrive det ønskede lånebeløb. Hvis du i stedet overvejer at flytte et lån, skal du indtaste beløbet på din restgæld. Hvis du ønsker at låne mere end, hvad du har i restgæld, så skal du huske at lægge det oveni.
  3. Når du først er nået frem til din lånekombination, skal du indtaste den ønskede låneperiode. Du skal være obs på, at ikke alle låneudbydere og lånetyper har samme løbetid.
  4. Udfyld resten af felterne med basisinformation, tryk videre og modtag nu det endelige overblik.
  5. Tjek tilbuddene og tag dig god tid. Når du er klar, kan du gå videre med den endelige beslutning.

Andre ting du bør huske på

Her hos Crediteus er vores opgave at finde et lån, der passer til dine behov. Det betyder også, at man er sandfærdig, når et lån ikke er gavnligt for dig som forbruger. Det er også grunden til, at vi gerne vil slutte denne artikel med nogle gode tips og tricks, som du børe tage med dig på vejen.

Vores første råd er altid, at du sætter et realistisk budget. Sørg for, at du har tjekket det præcis beløb, du har brug for. Samtidig skal du også have regnet på, hvor meget du vil være i stand til at betale af hver måned. Hvis du ikke er realistisk, gør du kun dig selv en bjørnetjeneste.

Mest populære lånebeløb:

Lån 5000 kronerLån 6000 kronerLån 10000 kronerLån 15000 kronerLån 20000 kroner
Lån 25000 kronerLån 30000 kronerLån 40000 kronerLån 50000 kronerLån 75000 kroner
Lån 100000 kronerLån 200000 kronerLån 300000 kronerLån 400000 kronerLån 500000 kroner

Hvis du er i RKI, så er det heller ikke gavnligt at optage nye lån. I det fleste tilfælde vil det også være umuligt. I stedet bør du snakke med dine nuværende kreditorer, så du kan få en god aftale i hus. Det er vigtigt for at vedligeholde en sund økonomi i det lange løb.

Du kunne også være interesseret i disse…