Afdragsfrie lån

Et privatlån kan være din adgang til privaten efter dit behov!

Afdragsfrie lån

  • Helt uforpligtende og gratis
  • 100% upartisk vurdering
  • Godkendes inden for 5 minutter

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på lån, hvor du kan ansøge let og enkelt!

Har du allerede en bestemt privat i tankerne, eller leger du kun med idéen om at købe en ny privat? Vi er her for at hjælpe dig med det rette privatlån og finde ud af, hvad der kan betale sig for dig.

Hos Crediteus er vores mission at gøre det lettere få dig at få et godt tilbud på lån penge nu.

Afdragsfrie lån | online hos Crediteus

Vi kommer næsten alle ud i situationer, hvor vi skal låne penge i vores liv, og vi vil selvfølgelig gerne have de bedste forhold, når vi låner.

Men nogle gange må det også gerne gå stærkt, og det er noget, som i de senere år er kommet op i gear, hvor internettet er noget, som vi har med os hele tiden.

Vi render alle rundt med de små computere, telefoner, tablets og bærbare computere, som gør alt i vores verden går stærkt, og tiden til at aftale med banker i deres åbningstid og holde fri fra arbejde og vente nogle gange i ugevis, er der ikke længere.

Står vi og skal bruge penge til nye hvidevarer eller noget andet, som ikke kan vente, så sker det nu.

Det er derfor, der er kommet så mange nye låneudbydere til. De ved, at der er brug for hurtige handler, og de ved også, der er mange moderne hjælpemidler og lignende, som en familie ikke kan fungere uden.

Du kan udfylde en ansøgning her.

Få stor fleksibilitet med afdragsfrie lån

Nogle realkreditlån giver dig mulighed for at springe et eller flere afdrag over. Det er især fordelagtigt, hvis budgettet trænger til en hjælpende hånd.
Når du har fundet din drømmebolig og skal vælge realkreditlån, findes der mange typer lån at vælge imellem. Du har nok hørt om realkreditlån med og uden afdrag.

Men før det kommer til at få finansieret din bolig, er der andre overvejelser, du først skal gøre dig. Hvad er det for en type bolig, du søger finansiering til?

Hus, lejlighed, sommerhus, forældrekøb?

Skal det være et hus eller en lejlighed? Vil du bo i byen eller på landet? Skal det være en ejerbolig eller en andelsbolig? Der er mange ting at tage stilling til, når man leder efter ny bolig.

Derfor sørger Crediteus for at gøre det nemmere for dig med den økonomiske del.

Skal det være en ejerbolig? Når du skal købe en ejerbolig, kan du vælge mellem to typer af lån – et almindeligt boliglån i banken eller et realkreditlån. Du må selv først prøve at veje for og imod et realkreditlån eller et boliglån i banken. Det afhænger af din situation og din økonomi.

Måske er en andelsbolig mere attraktiv for dig? En andelsbolig kan være et rigtig godt valg for dig, der gerne have en billig bolig. Her skal du ikke betale ejendomsværdiskat, og skulle du være så heldig at købe andelsbolig i en god forening, kan du bo billigt i mange år. Desuden er mange andelsboliger opført som rækkehuse, hvis du også kunne tænke dig en lille have.

Er det et sommerhus, du skal have finansieret? Mange mennesker drømmer om at have en lejlighed i byen og et sommerhus ved vandet. Det kan også være, at sommerhuset skal være et sted, hvor du kan samle hele familien? En mulighed med et sommerhus er også at have det som en investering, og så leje det ud det meste af året.

Er forældrekøb en mulighed for dig? Et forældrekøb er slet ikke så indviklet, som det måske kan lyde. I dette tilfælde køber du en yderligere bolig til dig selv, som du lejer ud til dit barn. Det er dig, der betaler ydelsen på dit lån, mens dit barn betaler leje til dig. Søg rådgivning, inden du beslutter dig for forældrekøb.

Hvad er forskellen mellem realkreditlån med og uden afdrag?

Når man får et realkreditlån, skal man løbende betale det, der kaldes ydelse. Ydelsen består af rente, bidrag og normalt altså også af afdrag. Rente og bidrag er det, du betaler løbende for at låne pengene. Betaler du også afdrag, betyder det, at du også betaler af på dit lån. Altså at du får mindre og mindre gæld, indtil du har betalt det hele tilbage.

Ydelsen består altså af disse ting:

Hvis du derimod får et lån uden afdrag, som også kaldes for et afdragsfrit lån, betyder det, at du i en periode på op til 10 år ikke betaler af på dit lån. Du betaler kun rente og bidrag. Det betyder, at du bliver ved med at skylde det samme på dit lån.

Hvis du altså låner en million kroner, vil du efter udløb af den afdragsfrie periode stadig skylde en million kroner.

Fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved afdragsfrihed. Fordelen er, at ydelsen bliver en hel del lavere, netop fordi du ikke betaler af på dit lån, men kun betaler rente og bidrag. Det betyder så, at du kan bruge den afdragsfrie periode til eksempelvis at betale af på anden gæld, der er dyrere end dit realkreditlån. Eller hvis du i en periode har brug for lidt ekstra luft i budgettet.

Omvendt er en af ulemperne ved afdragsfrihed, at det samlet set ender med at bliver dyrere end et lån med afdrag. Det skyldes blandt andet, at du skal betale et højere bidrag på lånet i den afdragsfrie periode. Da både rente og bidrag altid er en procentdel af det, du skylder på dit lån, kommer du samlet set til at betale mere tilbage. Din gæld bliver jo netop ikke mindre i hele den periode, hvor du ikke betaler afdrag.

Du skal også være opmærksom på, at din ydelse stiger væsentligt, når afdragsfriheden udløber. Som udgangspunkt skal du jo nu til at betale hele gælden tilbage over den resterende periode af lånets løbetid.

Lån uden afdrag giver dig luft i budgettet her og nu, men din gæld bliver ved med at være den samme i hele den afdragsfrie periode. Til gengæld har lån med afdrag en højere ydelse, netop fordi du betaler afdrag, og dermed sparer op i din bolig fra starten af.

Tre markante fordele ved afdragsfrie lån

Der er mange gode grunde til at vælge afdragsfrie lån:

Betal hurtigt af på anden og måske dyrere gæld:

Boligkøb bliver i de fleste tilfælde finansieret med såvel et realkreditlån som et banklån. Banklån er typisk dyrere, fordi renten er højere, så det kan give god mening at afdrage på banklånet først. En anden mulighed er, at du har et forbrugslån eller et billån med højere rente, og så sparer du renteudgifter ved at afdrage på dem først.

Undgå stram økonomi, når dine livsbetingelser ændrer sig:

Hvis du eksempelvis går på barsel eller ned i indkomst i en periode, kan afdragsfrie lån hjælpe dig med at undgå en stram økonomi. Du kan også skabe lidt mere fleksibilitet i din økonomi med afdragsfrie lån, hvis du for eksempel køber en bil. Dog er det her mest fornuftigt at have fokus på at afdrage på sit realkreditlån, hvis gælden er høj i forhold til værdien af boligen.

Hvis du næsten ingen gæld har, kan du bruge penge på dine drømme:

Afdragsfrie lån kan også være relevant, hvis du har afdraget meget på din gæld. Hvis du vælger afdragsfrie lån, kan du i en periode bruge besparelsen på andre ting, du går og drømmer om.

Hvad sker der, når afdragsfriheden udløber?

Der er flere muligheder, når den afdragsfrie periode udløber. Hvis du ingenting foretager dig, når den afdragsfrie periode udløber, vil ydelsen stige betragteligt, da du nu skal til at betale af på dit lån.

Afhængig af din økonomiske situation, har du overordnet tre muligheder, når perioden med dit afdragsfrie lån udløber:

  1. Du kan fortsætte med lånet og begynde at betale afdrag over resten af lånets løbetid, der typisk er 20 år. Bidraget er mindre, fordi du begynder at afdrage på dit lån. Men du kommer løbende til at betale væsentligt mere i ydelse, fordi du nu skal til at betale afdrag, og fordi du nu har kortere tid til at betale din gæld tilbage
  2. Hvis din økonomiske situation tillader det, kan du også vælge at lægge lånet om til et nyt. I dette tilfælde vil det være med afdrag, der så løber over 30 år. Din bidragssats vil her typisk blive lavere, fordi du begynder at afdrage på din gæld. Du vil også her løbende komme til at betale mere i ydelse. Men da du har længere tid til at betale din gæld tilbage, bliver ydelsen ikke så stor, som hvis du vælger at fortsætte med dit nuværende lån.
  3. Du kan også få et nyt lån, der også løber over 30 år, og hvor du igen kan få en ny afdragsfri periode. Det kræver dog, at du ikke har lån for mere end 80 % af din boligs værdi, og at din generelle økonomiske situation tillader det.

Er der grænser for antal år med afdragsfrihed?

De fleste realkreditlån giver dig mulighed for op til 10 år med afdragsfrihed. Det behøver ikke være 10 år i træk, hvis du foretrækker at have perioder ind imellem med afdragsfrihed. Dog vil det altid være sådan, at banken eller realkreditinstituttet skal godkende hver periode, hvor du ønsker at benytte dig af afdragsfriheden.

Søg afdragsfrie lån gennem Crediteus

Ved at anvende Crediteus’ låneberegner får du hurtigt et overblik over de forskellige muligheder, der er for realkreditlån. Samtidig er det altid et uforpligtende tilbud, du får. Fordelen ved at indhente flere tilbud er, at der er god mulighed for at sammenligne de forskellige låneudbydere og deres betingelser. Det er et kæmpe marked, hvor der er mange om buddet.

Hos Crediteus hjælper vi samtidig kunden med at gennemskue gebyrer og renter. Det kan være en jungle i sig selv, og der kan være stor forskel på, hvad det koster at hjemtage afdragsfrie lån. Crediteus har samlet det hele på ét sted.

Selvbetjent låneberegner

Vores selvbetjente låneberegner giver ikke et endegyldigt svar, men den giver dig som låntager en ide om, hvor attraktive lånene er i sammenligning med hinanden.

Du har sikkert allerede en ide om, hvor meget du bliver nødt til at skulle ud og låne til din bolig, og så går du bare i gang med at betjene låneberegneren. Indtast beløbet i det rigtige felt, og prøv dernæst at vælge en tidsperiode, som du forestiller at betale det tilbage på. Nu vil låneberegneren vise dig, hvilken månedlig ydelse, du ville skulle betale tilbage for at sikre, at du holde lånevilkårene.

Du kan selvfølgelig også starte omvendt. Vælg det månedlige beløb, du har regnet dig frem til som realistisk for dig at betale tilbage. Nu vil låneberegneren i stedet fortælle dig, hvor lang tid der går, før du har tilbagebetalt de fulde beløb – og hvad dine samlede omkostninger vil være i den periode.