Forbrugslån

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på lån, hvor du kan ansøge let og enkelt!

Forbrugslån

  • Helt uforpligtende og gratis
  • 100% upartisk vurdering
  • Godkendes inden for 5 minutter

Vi hjælper dig med at finde et tilbud på lån, hvor du kan ansøge let og enkelt!

Har du allerede en bestemt privat i tankerne, eller leger du kun med idéen om at købe en ny privat? Vi er her for at hjælpe dig med det rette privatlån og finde ud af, hvad der kan betale sig for dig.

Hos Crediteus er vores mission at gøre det lettere få dig at få et godt tilbud på lån penge nu.

Crediteus.dk Ansøg om lån

Hvad er et forbrugslån

Der er ingen tvivl om, at forbrugslån ikke altid har haft det bedste ry. Desværre stammer det fra de mange misforståelser omkring lånet og fra den måde, hvorpå bestemte mennesker har behandlet det tankeløst. Men det er langt fra altid tilfældet, da et forbrugslån kan være utrolig brugbart i mange situationer.

Som navnet antyder så er lånet til forbrug, og i princippet kan det bruges på lige netop, hvad du har lyst til. Mange af os kender godt til følelsen sidst på måneden, hvor man netop har udset sig et godt tilbud. Men desværre har man ikke penge nok på kontoen i den pågældende situation og ville under normale omstændigheder skulle vente indtil næste måned. Her løber man dog risikoen ved, at chancen eller tilbuddet vil være væk, og at du i stedet skal betale fuld pris.

I en situation som denne kan optagelsen af et forbrugslån sagtens være en god idé. For så længe beløbet kan tilbagebetales med den kommende løn, ja så er der egentlig blot tale om en fremrykning af et køb. Men det betyder ikke, at man ikke bør tage et ansvarligt valg: Forbrugslån kan sagtens være en god idé, så længe man har en plan klar for tilbagebetalingen, og så længe man er opmærksom på omkostningerne.

Men tag ikke fejl – nye forbrugslån er lidt af en jungle, og man skal virkelig holde tungen lige i munden, før man kaster sig ud i at optage et. Og det er så her vi kommer dig til undsætning! For i denne introduktion til forbrugslån, vil vi lære dig følgende:

 

Du kan udfylde en ansøgning her.

Crediteus hjælper dig med at finde det bedste forbrugslån

Det online lånemarked vrimler med udbydere, der er ivrige efter at låne dig penge. Hvis du har svært ved at gennemskue, hvem du føler dig mest tryg ved at låne penge hos, og hvordan markedspriserne for online lån ligger, er du ikke alene. Vil du gerne være sikker på, at du gør en god handel og finder et lån med lave omkostninger, kan du med fordel finde dit lån gennem Crediteus, der har et samarbejde med mere end 25 banker og låneinstitutter og udelukkende fremviser lån uden sikkerhed.

Ved at indtaste dine ønsker til et lån i det givne skema, vil Crediteus søge gennem sine samarbejdspartnere og forevise dig de lån, der passer til dine ønsker. Crediteus får ikke penge for at påvirke dig til at vælge et bestemt lån. Du bestemmer, hvilket lån du finder bedst. Med den pænt opsatte liste bliver det nemt og hurtigt for dig at gennemskue relevante nøgletal. Ved at sammenligne disse kan du hurtigt udpege de billigste lån og læse nærmere om disse. Du kan finde lån fra 5.000-500.000 kr.

Find det bedste forbrugslån online

Et forbrugslån er kort sagt et lån, der optages hos din bank eller et finansieringsselskab med henblik på forbrug. I modsætning til realkredit-, bolig- og billån, som alle optages med sikkerhed, så optages forbrugslån stort set aldrig med sikkerhed. Læs mere om lån i friværdien. Det kan både være en fordel og en ulempe. Det er en fordel, fordi det fører til en langt hurtigere låneproces, men en ulempe da det unægteligt fører til højere renter, gebyrer og omkostninger. Find det bedste forbrugslån online.

Markedet for forbrugslån i Danmark er enormt stort. Der findes et hav af forskellige finansieringsselskaber, låneinstitutter og banker, som står på spring for at give dig et godt tilbud. At der er så mange om buddet indikerer, at det er et lukrativt marked. Statistikkerne taler da også deres tydelige sprog – ifølge Danmarks Statistik blev der således i 2018 optaget forbrugslån for syv milliarder kroner. Som forbruger skal du derfor være super opmærksom, når du skal ud at optage et forbrugslån. Du skal jo helst ikke ende ud med et dårligt lån, og dermed købe katten i sækken.

Bedste forbrugslån 2023

Hvis du har brug for lidt ekstra penge på lommen, så kan du ofte få hurtig hjælp via et forbrugslån. Det kan dog ofte vise sig at blive en dyr fornøjelse, da der er stor forskel på renterne og gebyrerne på disse låntyper.

Ligesom der er stor forskel på omkostningerne ved lånet, er der også store forskelle på, hvor meget du kan låne hos de forskellige långivere. Generelt set kan man få forbrugslån fra helt ned til 500,-, og op til adskillige hundrede tusinder. Som udgangspunkt er de største lån de billigste, når man ser på ÅOP og renterne på dem.

Som et hurtigt eksempel kan nævnes, at du hos Santander kan låne op til 100.000,- til en ÅOP på mellem 15-25%. Til sammenligning kan du låne op til 25.000 hos Zaplo til en ÅOP på cirka 150%. Det kan altså godt betale sig at bruge lidt ekstra tid på at nærstudere vilkårene.

Hvor får jeg det bedste forbrugslån?

Når du skal have et forbrugslån, er det altid en god idé at starte i din lokale bank. Her kan du typisk få udstedt lånet til nogle renter, der er særdeles konkurrencedygtige i forhold til de digitale långivere – og så ved du, hvad du går ind til.

Der kan dog være flere årsager til, at du ikke kan eller vil låne pengene i banken, og her må man søge andre veje. Hvis du vil finde frem til det bedste forbrugslån på nettet, er det en god idé at bruge en låneberegner. Her vælger du, hvad du har behov for at låne, hvor lang tid du vil låne pengene i, og så kan du vælge ud fra en liste af udbydere. Vær dog opmærksom på at det ikke er alle sider, der er lige uvildige. Nogle er sågar ejet af lånevirksomhederne selv, hvilket kan påvirke vurderingen. Så hold godt øje med siden og sammenlign eventuelt flere steder.

Sådan finder du det bedste forbrugslån

Det bedste forbrugslån findes ved, at du først og fremmest opstiller nogle kriterier for, hvad det er, du ønsker. Hvor mange penge ønsker du at låne? Hvor lang tid skal du bruge til at betale lånet tilbage? Kan du begynde at betale lånet tilbage med det samme, eller har du brug for afdragsfrihed? Når du har indkredset dine kriterier, kan du begynde at søge lån frem og sammenligne dem – eller lade Crediteus gøre dette.

Fordele og ulemper ved at tage et forbrugslån

Der er både fordele og ulemper ved at tage et forbrugslån. Det kan være fordelagtigt for dig at få penge ind på kontoen, når du har mest brug for det. Omvendt vil der naturligvis komme nogle omkostninger i forbindelse med et lån. Er din økonomi stærkere, når du skal afdrage lånet, kan et forbrugslån være en god redning i en stram måned, til uforudsete udgifter eller bare til at købe lige det, du har lyst til. Forbrugslån er defineret ved, at det går til forbrug.

Fordele

Ulemper

Hvorfor skal du vælge et forbrugslån?

Der behøves i bund og grund ikke en decideret årsag til at tage et forbrugslån. Det kan naturligvis være fordelagtigt at tage et lån, hvis man akut står og mangler penge på kontoen. Det kan eksempelvis være til uforudsete udgifter. Du behøver dog ingen grund til at tage et kviklån. Er du en af dem, der egentlig har en god økonomi og luft i budgettet, men som har svært ved at spare op, er det også en mulighed for at købe ting, du virkelig ønsker dig.

Går du og drømmer om en fed ferie med hvide sandstrande og svajende palmer, kan du lige såvel være en kandidat til et forbrugslån. Det samme gælder, hvis der er en ting, du går og ønsker dig. Som låntager er det helt op til dig, hvad du ønsker at bruge pengene på. Det eneste kriterie der er relevant, er, at du kan betale lånet tilbage rettidigt. Kan du det, kan du med god samvittighed tage et lån til lige præcis det, du har lyst til.

Vi får bankerne til at konkurrere om dig

Alt konkurrence er godt for dig som kunde, da konkurrence presser priserne ned. Hos Crediteus er låneudbyderne i meget tæt og direkte konkurrence om dig, som kan blive deres potentielle kunde. De kan kun adskille sig fra deres konkurrenter ved at tilbyde bedre lånevilkår. Derfor er de meget ivrige efter at presse priserne, og når én låneudbyder gør det, vil de forsøge at underbyde hinanden for at få en handel i hus. Alt sammen med det resultat at du får lavere omkostninger ved dit lån.

Få adgang til det du står og mangler her og nu

Som nævnt har mange af os sikkert oplevet, at finde et super tilbud eller andet forbrugsbehov sidst på måneden, hvor man måske har mindre at gøre med. Det kan være alt fra renovering og udstyr til arbejde eller privat samt ferierejser eller endda shopping. Og hvad gør man så? Skal man bare lade det gode tilbud fordufte og i stedet betale mere for varen, når den sikkert er steget i pris igen måneden efter?

Det er her, at online forbrugslån kan ses som en god løsning. Og især hvis du formår at finde et med 30 dages indledende rentefrihed. Så ender du nemlig med slet ikke at betale nogle renter på lånet. I stedet nøjes du med at skulle betale de eventuelle stiftelsesomkostninger, der er behæftet med lånet. Desuden skal du heller ikke redegøre eller retfærdiggøre dit lån over for låneudbyderne.

Sagt med andre ord: Et forbrugslån med lav rente kan give dig adgang til det, du står og mangler lige nu og her. Som lånetype er det en fordel for dem, som har styr på deres økonomi. For så længe man har en tydelig plan klar for tilbagebetalingen, så kan et forbrugslån sagtens være en glimrende løsning.

Forskel på forbrugslån og små lån

Måske undrer du dig over, hvad forskellen mellem et forbrugslån og andre mindre lån til forbrug er, og vi vil forsøge at give dig lidt vejledning her.

Kviklån og minilån henvender sig direkte til forbrugere, der skal låne meget små beløb hurtigt. Selvom de umiddelbart kan ligne hinanden, er der nogle grundlæggende forskelle. Hvis du optager et kviklån, har du først og fremmest en betænkningstid på 48 timer. Det er, fordi lånebeløbene oftest er på under 7.000 kroner, og forbrugeren skal have tid til at overveje, hvor essentielt deres lånebehov er. Desuden skal de tilbagebetales inden for de næste 30 til 60 dage som standard.

Et forbrugslån derimod kan også dække små beløb helt ned til et par hundrede kroner, men kan strækkes til op til flere hundredtusinder kroner. I modsætning til andre små lån har du et stiftelsesgebyr, men oplever tit længere tilbagebetalingstid og en bedre rente. På et generelt niveau kan man altså sige, at det egner sig bedre til større beløb over en længere periode end andre små lån.

Ansøg om et forbrugslån direkte her på siden

Med det store udvalg af lånetilbud på markedet i dag, har det aldrig været lettere at optage et forbrugslån. Vi har samlet det bedste udvalg her, så det er let og enkelt for dig at sammenligne de forskellige lån.

Start med at angive hvor meget du vil låne, samt hvor lang løbetid du ønsker. Så snart du har fundet det lån, der tiltaler dig mest, skal du bare finde dit NemID frem og gå i gang med ansøgningsprocessen. Du modtager typisk lynhurtigt besked på din ansøgning. I nogle tilfælde kan du endda regne med at modtage dine penge på selve dagen – eller senest dagen efter. En af grundene til at lånene er så populære!

I denne forbindelse vil vi minde dig om, at du desværre ikke kan optage et forbrugslån, hvis du ikke opfylder de typiske krav til forbrugslån. Det betyder, at du først og fremmest skal gennemgå en kreditvurdering, hvis der bliver anmodet om din årlige indkomst. Derudover skal du være fuldt ud myndig (mindst 18 år) og have en registreret adresse i Danmark. Hvis du er registreret i Debitor Registret eller RKI, så vil du heller ikke være i stand til at optage forbrugslån. Du bør altid tjekke op på dette, inden du indsender din låneansøgning.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når det handler om denne type lån, skal du være forberedt på, at renterne for forbrugslån er relativt høje. Det kommer sig primært af, at der ikke stilles sikkerhed for lånet, hvilket betyder at långiveren løber en større risiko end ved eksempelvis et boliglån. Fordelen er imidlertid at du ikke behøver oplyse, hvad du skal bruge pengene til – men det vil dog stadig være en god idé at have en klar plan for, hvor meget du skal låne og til hvad.

Der hvor mange går galt i byen med forbrugslån er, når de optager mere end ét. Eksempelvis kan du have behov for at låne 10.000 til en tandlægeregning, og et par måneder efter skal du måske bruge 15.000 mere til en værkstedsregningen. Det kan hurtigt ende med at blive en dyr fornøjelse, da du vil skulle betale relativt høje renter på to forskellige lån – ligesom du også skal betale en høj stiftelsesomkostning.

I henhold til ovenstående eksempel, vil det betyde at du står med følgende lån:

Tandlægeregning:

Værkstedsregning:

Det betyder altså helt konkret, at det har kostet dig 21.949,- at låne 25.000 kroner – hvis du vel at mærke følger tilbagebetalingsplanen. Dertil kan komme ekstra gebyrer i form af betaling. Disse kan ligge på mellem 0-39,- pr. måned, og kan sagtens løbe op i 2-3000 kroner i løbet af lånets løbetid.

Udfordringen er, at mange får en form for et ”kick” når deres låneansøgning er godkendt – fordi deres store, økonomiske problem er blevet løst – for nu. Men det kan være en god idé at slå bremserne i, vurdere om man kun skal låne halvdelen – eller om man forventer flere udgifter i fremtiden, så man kan tage et større lån, og derved slippe for at oprette flere lån – og derved igen spare på gebyrer og stiftelsesomkostninger.

Hvad er det bedste forbrugslån til mig?

Det er altid en individuel vurdering at skulle finde det ”bedste” lån. En af de vigtigste parametre er, om du regner med, at det er en engangsforestilling, eller om du skal bruge flere penge i fremtiden. Hvis du ved, at du i løbet af det næste stykke tid kommer til at få flere uforudsete udgifter (indkøb af bil, flytning, familie forøgelse mm.), er det ofte en umulig opgave at planlægge, hvor meget man skal låne.

I dette tilfælde kan det være en god idé at anskaffe sig et kreditkort i stedet. Disse har typisk nogle højere renter, når du bruger kreditten, kontra renterne på et forbrugslån – men du har en højere fleksibilitet, idet du kun ”låner” det, du har behov for og ofte vil have lettere ved at få forhøjet din kredit.

Eksempelvis kan du hos ikanobank få et visakort uden oprettelsesgebyr og uden årligt vedligeholdelsesgebyr. På denne måde er det altså en 100% gratis løsning – hvis ikke du benytter dig af kreditten. Du kan få op til 50.000,- i kredit, hvilket gerne skulle dække de fleste småfornødenheder og nødstilfælde. Du kan ramme en ÅOP på cirka 13-15%, hvilket også er en ganske fornuftig rente.

Med et kreditkort skal du dog være opmærksom på, at det kræver en smule mere selvdisciplin end et fast lån. Når du har optaget et lån, er det en engangsbetaling, du får udbetalt, og som du sandsynligvis får møbleret temmelig hurtigt. Med et kreditkort vil du på den anden side have adgang til en ”genvej” på alle de dage hvor man liiige kunne købe det man stod og manglede, i stedet for at vente på at lønnen gik ind. For nogle mennesker kan det resultere i øget forbrug, som man ellers ikke ville have haft.

Overordnet set er det altså svært at komme med et bud på det ”bedste” forbrugslån, da det ofte er en meget individuel sag. Netop derfor er det altid en god idé at rådføre dig med din bank, da de for det meste gerne vil være behjælpelige i disse situationer. Så sikrer du dig, at du ikke kommer til at hænge på en dyr afdragsordning og samtidig, at du får et ekstra sæt øjne på din økonomi.

Mest populære lånebeløb:

Lån 5000 kronerLån 6000 kronerLån 10000 kronerLån 15000 kronerLån 20000 kroner
Lån 25000 kronerLån 30000 kronerLån 40000 kronerLån 50000 kronerLån 75000 kroner
Lån 100000 kronerLån 200000 kronerLån 300000 kronerLån 400000 kronerLån 500000 kroner

Gode råd, tips og tricks om billige forbrugslån

Det er vigtigt endnu en gang at konstatere, at markedet for forbrugslån til tider kan virke en smule intimiderende og uoverskueligt. Du kan let komme til at tegne et lån, som slet ikke er attraktivt, og som kommer til at koste dig alt for meget. Vi har derfor samlet en række råd, tips og tricks, som alle sammen hjælper dig med at tegne det bedst mulige forbrugslån:

Uanset om du skal bruge pengene til et nyt tv, computer, renovering af huset, en velfortjent rejse eller måske som tilskud til et bryllup, så er mulighederne uendelige for at skræddersy lånet til lige netop dine behov.

Vi ønsker dig held og lykke med lånet!

Forbrugslån – FAQ

Hvad definerer et forbrugslån?
Et forbrugslån er defineret som et lån, der går til forbrug. Du kan dog bruge pengene til lige det, du har lyst til. Når der tales om forbrug, så menes der, at pengene ikke omsættes til værdier, som vi eksempelvis ser, hvis du køber et hus eller en bil. Om du bruger pengene til at investere i solceller på taget, til uforudsete udgifter, renovering eller en fed ferie, er der stadig tale om et forbrugslån.
Skal jeg redegøre for, hvad jeg skal bruge pengene til?
Når du ansøger om et online forbrugslån, skal du ikke redegøre for, hvad du skal bruge pengene til. Dette gælder, uanset hvor stort et beløb der er tale om. Når man tager et online forbrugslån, antages det, at pengene forsvinder på forbrug. Det er irrelevant for en online låneudbyder, hvad du bruger pengene til. De vil blot sikre sig, at du er i stand til at betale lånet tilbage, rettidigt.
Skal jeg have kontakt med nogen vedrørende låneansøgning?
Nej, du skal ikke have kontakt med nogen, når du ansøger om et online forbrugslån. Vil du derimod søge et forbrugslån i den traditionelle bank, skal du have fat i en bankrådgiver, oplyse dine hensigter med pengene og godkendes. Det slipper du for, når du ansøger online. Du skal hverken mundtligt eller skriftlig i kontakt med nogen, eller redegøre for ønskerne med dit lån. Du kan naturligvis altid selv tage telefonisk kontakt til låneudbyder.
Hvad er forskellen på de mange online lån?
Hvis du har søgt lidt efter et online lån, er du måske stødt på mange forskellige navne, som kan undre dig: SMS lån, mini lån, mikro lån, hurtig lån, kviklån, forbrugslån osv. Alle disse navne dækker alle over forbrugslån. Den eneste forskel der kan være, er størrelsen på lånet, og så er der naturligvis individuelle forskelle på både løbetiden og de samlede omkostninger og renter på lånet. Alle disse lån er dog målrettet forbrug.
Kan jeg betale mit lån ud før tid?
De fleste låneudbydere giver mulighed for, at du kan betale dit lån ud før tid. Hos de fleste låneudbydere vil der dog også være nogle udgifter forbundet med dette. De taber penge på, at du betaler lånet ud, da de går glip af nogle renteindtægter. Denne engangsomkostning er dog lavere, end hvis du fortsatte med at betale de almindelige renter. Det kan derfor godt betale dig at betale et lån ud før tid.

Du kunne også være interesseret i disse…