Få finansieret dit nye badeværelse

11. november 2019

En renovering af din bolig er en investering, der ofte kan berige både dit liv og din bankbog.

Det er imidlertid også en dyr fornøjelse, idet der ofte skal specialiserede håndværkere på opgaven. Det betyder at timepriserne er højere og at du kan lave mindre selv. Det kan ofte blive en dyr fornøjelse – især hvis du skal betale for en håndværker der kommer langvejs fra. I disse tilfælde skal du ofte betale for kørslen, hvilket vil gøre din renovering dyrere.

Badeværelset er faktisk et af de dyreste rum at få lavet, og overgås kun i nogle tilfælde af omkostningerne til at finansiere et køkken. Derfor er det altid en god idé at sætte sig grundigt ind i dit renoveringsprojekt, og indsamle tilbud fra flere forskellige håndværkere. Når du har fundet det bedste tilbud, skal du huske at du også skal sammenligne de forskellige typer af finansiering, og vælge det der passer bedst til din situation. Her har vi noteret et par punkter, der kan gøre det mere overskueligt for dig.

Læg et FAST budget – og hold dig til det

Før du begynder dit projekt skal du have 100 % styr på hvad det kommer til at koste. Det betyder eksempelvis at det ikke er nok at sætte 100.000 af, eller sætte 3.000 af til ”toilet”. Det er vigtigt at du har præcise priser på det du skal have lavet, så du kan være fuldstændig sikker på at budgettet holder.

Ofte vil en håndværker få billigere priser på materialer end dig selv, men derfor er det en god idé at holde et skarpt øje med diverse tilbud og byggemarkeder, så du selv har et overblik.

Et fast budget gør det også lettere at få indhentet finansiering – både hos din bank, men også hos diverse andre lånudbydere. Det gør det også nemmere at sammenligne tilbud fra håndværkere. Hvis du er i tvivl om hvordan du udfærdiger et budget, kan du ofte tage kontakt til en byggerådgiver der kan hjælpe dig.

Grundpris99500
Gulvfliser, 11 m214850
Vægfliser, 10 m213500
Puds & Maling11000
Toilet, indbygget9995
Håndklæde tørrer11995
Armatur, håndvask3890
Vask3950
Totalpris168680

Når vi taler om et fast budget, kan man tage udgangspunkt i ovenstående – men det må gerne være meget mere detaljeret. Jo mere detaljeret du er, jo lettere vil du have ved at finde steder hvor du kan spare.

Sammenlign flere forskellige håndværkere

Det første sted du får mulighed for at spare penge, er naturligvis i starten. Når du har dit budget over hvad du vil betale for materialerne, kan du hurtigt indsamle flere forskellige tilbud fra håndværkere. Det er en god idé at google dig frem for at finde nogle lokale virksomheder, da du her vil kunne spare på kørslen.

Igen kan det være en fordel at tage en byggerådgiver med på sidelinjen, for at sikre at de tilbud du får er de korrekte. Hvis du ikke selv har lyst til at google dig frem, kan du bruge nogle af de mange forskellige portaler der er tilgængelige. Her får du hurtigt indsamlet en række tilbud, så du kan vælge det der passer bedst til dig.

Husk i øvrigt at det ikke altid er det billigste tilbud der er det bedste. Sørg for at det er en håndværker du stoler på, hvor du kan se nogle referencer på hjemmesiden, og ligeledes se om de er medlem af en garantiordning. Så er du med til både at sikre dig selv og andre.

Søg finansiering flere steder fra

Når du skal have renoveret dit badeværelse, kan du få finansieret det fra flere forskellige udbydere. Du kan naturligvis gå i banken, men du kan ofte også få finansiering via byggemarkeder – eller endda via håndværkeren selv. Du skal være opmærksom på hvilke fordele og ulemper der er på de forskellige former for finansiering.

Banklån

Når du tager et banklån i forbindelse med en renovering, er det ofte langt lettere at få godkendt lånet, end hvis du bare skal bruge pengene som et almindeligt forbrugslån. Du skal være opmærksom på at din renovering har indflydelse på hvor meget du kan låne – og under hvilke vilkår. Eksempelvis vil du typisk få bedre vilkår ved nyt tag end ved ny udestue, hvor et nyt badeværelse ligger lige i midten.

Udnyttelse af realkredit

Din realkredit er ubestridt det billigste lån du kan komme i nærheden af. Hvis du kan få udnyttet din realkredit til at finansiere renoveringen af dit badeværelse, kan du være ganske sikker på at du ikke kommer til at betale for meget.

Det er værd at nævne at du får de laveste renter på et realkreditlån, men du skal være opmærksom på at stiftelsesomkostningerne også er i orden. Disse kan nogle gange være højere end ved andre låntyper.

Finansiering via lånudbyder

Ligesom hvis du skal købe en ny computer, vil du i mange tilfælde kunne få tilbudt finansiering via en ekstern låneudbyder når du skal have renoveret badeværelset. Dette er ofte i forbindelse med byggemarkedet eller håndværkeren, og her kan være nogle ekstra gode fordele. I nogle tilfælde kan du få lånene uden oprettelsesomkostninger, og til ekstremt lave renter.

Sammenlign finansieringen – før du siger ja

Når du har fundet et par gode bud på finansieringen, er det en god idé at veje dem op imod hinanden. Du kan med fordel bruge nogle online låneberegnere for at få indhentet uforpligtende tilbud, som du både kan bruge til at få forhandlet bedre og mere attraktive vilkår, men også til at spare en del penge på din renovering.

Denne form for sammenligning tager ikke mange minutter, og det hele kan klares via din computer. Eksempelvis kan du med et hurtigt besøg på Crediteus få sammenlignet lån i flere prisklasser, og fra flere forskellige udbydere. Fordelen ved at bruge sådan en tjeneste er, at du måske får øjnene op for virksomheder du ikke har stiftet bekendtskab med før.

På denne side bliver der sammenlignet fra over 25 forskellige långivere, så der er stor chance for at du finder det perfekte lån. Udover at det giver dig optimal frihed, betyder det også at du har de bedste chancer for at få finansieret din renovering så billigt som muligt.

Som du kan se på grafen ovenfor, kan du forvente at få mellem 20-40% af pengene igen på badeværelset når du skal sælge din bolig. Så jo bedre vilkår og besparelser du får forhandlet ind i processen, jo flere penge får du retur når du skal sælge.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.