Har du lån? Så bør du omlægge dem ofte

25. november 2019

Omlægning af lån – Sådan sparer du penge

Lånemarkedet ændrer sig hele tiden. Så har man nogle gamle lån, kan det være en god idé at få dem omlagt. Der kommer nemlig hele tiden nye produkter eller lavere renter. Er du usikker på, hvordan du får omlagt lån? Så sørg for at læse op på emnet.

Vi hos Crediteus har skrevet denne artikel, så du kan få adgang til mere information. Du kan også bruge funktionerne på hjemmesiden til at sammenligne, før du beslutter dig. Hvis du stadig er i tvivl, kan det være en god idé at tale med din bankrådgiver.

Alternativt kan man tage kontakt til upartiske økonomirådgivere, der har specialiseret sig i lige netop disse punkter.

Hvad betyder det at omlægge sine lån?

Der kan være flere måder at omlægge sine lån på. Hvis økonomien ændrer sig kan man ændre sine afdrag eller optage et samlelån. Har man flere lån samme sted, kan man ofte også få lov at slå dem sammen – uden at man skal optage et nyt lån. Der er mange måder at omlægge lån på, og det handler naturligvis om at finde den måde, der passer bedst til dine behov.

Omlægning af lån – hvornår?

Ligesom der kan være mange måder at omlægge sine lån på, kan der også være mange årsager til at få det gjort. Ofte handler det om at spare penge på renterne, men det kan også være for at komme hurtigere af med gælden. Hvis ens økonomiske situation ændrer sig, og man får et større rådighedsbeløb mellem hænderne, kan det give god mening at få omlagt lånene, så man betaler mere af. Det gør, at du sparer på renterne og bliver gældsfri hurtigere.

Det betyder samtidig, at du skal beslutte dig for, hvad du vil med omlægningen. Hvis du vil spare penge, kan du bibeholde dit nuværende afdragsbeløb. Hvis du hellere vil have luft i din økonomi, kan du samtidig undersøge, om du kan få et mindre afdrag. Det er vigtigt, at du beslutter dig for at holde fokus. Så kan du også planlægge bedre ud i fremtiden med lånetiden taget i betragtning. Hvis du vil ændre det senere, kommer det igen til at koste dig flere penge. Så overvej, hvad du vil have ud af at omlægge dine lån.

En sidste og meget udbredt årsag til at få omlagt lånene, er, at man i løbet af årene kan optage flere forskellige mindre lån. For manges vedkommende mister man overblikket over, hvilken gæld man faktisk har, og derfor vælger mange at få samlet hele sin gæld – eller i hvert fald store dele af den. Når man har ét samlet lån, er situationen mere overskueligt.

Hvornår kan det betale sig at omlægge lån? Fordele og ulemper

Som nævnt ovenfor, er der mange fordele ved en omlægning af sine lån. Disse fordele kan i nogens tilfælde også ledsages af et par ulemper, som man skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at man nøje overvejer fordelene og ulemperne samt vurderer, om det er en god idé at få omlagt lånene. Selvom det i mange tilfælde er en fordel, kan det dog nogle gange ikke betale sig at få omlagt sin økonomi.

Hvad koster det at omlægge lån?

Hvis man har flere mindre lån, er det ofte oplagt at få omlagt lånene. Ikke nødvendigvis, fordi ens afdrag bliver mindre, men fordi man sparer penge på gebyrerne, der kommer hver måned. Det gælder eksempelvis for omlægning af realkreditlån, omlægning af billån, men også omlægning af boliglån og andre lånetyper. For at tage et eksempel tager vi udgangspunkt i en person, der har optaget fire forskellige lån;

 • Lån 1
  • Lånebeløb på 50.000,-
  • ÅOP på 8,1%
  • Låneperiode på 72 måneder, med 49,- i gebyr pr. måned
 • Lån 2
  • Lånebeløb på 25.000,-
  • ÅOP på 11,2%
  • Låneperiode på 84 måneder, med 39,- i gebyr pr. måned
 • Lån 3
  • Lånebeløb på 30.000,-
  • ÅOP på 9,8%
  • Låneperiode på 36 måneder, med 29,- i gebyr pr. måned
 • Lån 4
  • Lånebeløb på 15.000,-
  • ÅOP på 11,1%
  • Låneperiode på 24 måneder, med 39,- i gebyr pr. måned

Hvis du afdrager disse lån som planlagt, vil du skulle betale 64.834,- i omkostninger for alle fire lån. Optager man et samlelån, ser det ud som følger:

 • Samlelån
  • Lånebeløb på 120.000,-
  • ÅOP på 9,3%
  • Låneperiode på 48 måneder, med 29,- i gebyr pr. måned

Vil man komme til at betale 44.640,- i omkostninger i alt. Således har du sparet omkring 20.000,- i gebyrer og renter.

Det er dog ikke altid sikkert, at du kan spare penge.  Du skal derfor sammenligne priserne på dine nuværende lån, og sørg for at det samlelån du overvejer, nu også rent faktisk er billigere.

Der kan være stor forskel på, hvad det koster at optage et lån af denne størrelse – både i forhold til renter, gebyrer og stiftelsesomkostninger. Sørg derfor altid for at sammenligne priserne, så du får den bedst mulige pris. Her kan det være en god idé at bruge en side som Crediteus, idet du kan få tilbud og priser fra over 15 forskellige banker.

Vælg en uafhængig tjeneste og omlæg lån i dag

Det er vigtigt, at tjenesten er uafhængig. Du bør nemlig vide, at de løsninger, du bliver præsenteret for, er reelle og ikke sponsoreret af bankerne. Man kan nogle gange komme ud for en side, hvor det i virkeligheden er en bank eller et bestemt låneinstitut, der står bag. Her skal man være særlig opmærksom, da der er stor sandsynlighed for, at du kun vil blive præsenteret for bankens egne produkter.

Men det er ikke den eneste fordel. Du skal heller ikke bruge tid på at gennemlæse tonsvis tilbud, der ikke dækker dit behov. Ofte kan der være forskellige begrænsninger på et lån, herunder alder, rådighedsbeløb og mere. Du har mulighed for at indtaste denne type information her på Crediteus, når du gerne vil have uforpligtende lånetilbud. Det gør det hurtigt og enkelt at få omlagt dine lån. Ved at indtaste disse få oplysninger omkring din økonomi, sørger Crediteus nemlig for, at du kun får tilbud fra de relevante banker. Sådan sikrer du dig, at du allerede lever op til deres lånekrav.

Herefter får du en mail med en liste med långiverne. Du har en komplet oversigt, der lader dig finde det billigste lån. Når du har bestemt dig for, hvilket lån du vi have, kan du tage kontakt til långiveren direkte via mailen. På denne måde sparer du en masse tid, da du ikke behøver læse og forholde dig til tilbud, der alligevel ikke gælder for dig. Du sikrer dig også, at du har alle betingelserne, før du beslutter dig.  Du vil også kunne se, hvad lånets totale beløb bliver til sidst. Så er det langt lettere at gennemskue, hvad det reelt set koster dig.

Vores mål hos Crediteus er at give en service, der er nem at bruge, og som gør det muligt for danske forbrugere at finde det billigste låneprodukt, der passer til deres behov.

Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en ansøgning – hvis du ikke kan lide de lånetilbud, som du modtager, kan du afvise dem alle.