Refinansiere lån

Refinansiere lån

  • Helt uforpligtende og gratis
  • 100% upartisk vurdering
  • Godkendes inden for 5 minutter

Vi hjælper dig med at finde et tilbud, hvor du kan ansøge let og enkelt! Står du og mangler 10000 kr. til et nyt tv eller vaskemaskine? Vi er her for at hjælpe dig med det rette lån og finde ud af, hvad der kan betale sig for dig. Hos Crediteus er vores mission at gøre det lettere for dig at finde det rigtige lån, om det så er på 10000 kr. eller mere.

Igennem Crediteus har alle muligheden for at ansøge om et lån. Du skal ikke stå til ansvar for, hvad du vil bruge pengene til. Med kun en ansøgning, får du adgang til mere end 25 banker og låneinstitutter. Du kan selv gennemgå de forskellige tilbud, og finde det bedste af dem alle. Så tjek Crediteus og lån 10000 uden sikkerhed.

Du kan udfylde en ansøgning her.

Derfor skal du refinansiere dine lån

En refinansiering af dine lån, kan ofte være én af de letteste måder at lette økonomien, få mere råderum og luft i budgettet. En refinansiering er egentlig bare en omlægning af dine lån. Der kan være flere årsager til at man vælger at få gjort dette, og i denne artikel vil vi komme ind på et par af de hyppigste.

Når man skal have refinansieret sine lån, er det vigtigt at skelne mellem to overordnede typer; sikrede og usikrede lån.

Lån med sikkerhed er den type lån du eksempelvis køber bolig for, og i sjældne tilfælde bil, båd, dyrere kunstværker og lignende. Med andre ord ethvert lån, der – i modsætning til et lån uden sikkerhed – kan bindes op i et sikkert objekt. Disse lån er typisk væsentligt billigere end usikrede lån, idet långiveren har mulighed for at kunne overtage værdifulde genstande hvis afdragene ikke bliver betalt.

Fordele ved at refinansiere lån

Der er flere fordele ved at refinansiere lån. Når du vælger at refinansiere lån, betyder det lidt firkantet sagt, at de gamle lån erstattes af nye lån.

Rent teknisk sker der det, at de forskellige lån du har taget samles under en paraply. De bliver til et samlelån. Det vil give færre gebyrer til dig, og færre renter at betale. På den måde får du flere penge at bruge af.

Få bedre overblik over dine betalinger

I takt med at det er blevet lettere og mere populært at optage mindre lån, er der også flere der har flere små lån oven i hinanden. På denne måde kan man hurtigt miste overblikket over sin økonomi og sine betalinger.

Ved at samle lånene i ét kan man hurtigt få et bedre overblik, og samle alle afdragene i én enkelt betaling. Det er ikke altid sikkert at det vil give en besparelser alene af denne grund, men selvom man ikke altid får økonomisk luft, giver det ofte en form for psykologisk luft, og mulighed for at man kan ånde lettet op i forhold til sin økonomi.

Store muligheder for besparelser

Hvis du ikke behøver at få bedre overblik over dine lån, men i stedet udelukkende fokuserer på at spare penge, kan du ofte opnå dette ved at få omlagt dine lån. Som tidligere nævnt har mange fået optaget flere forskellige dyre lån, og dette kan afhjælpes ved at få samlet dem i et billigere, større lån. For lethedens skyld har vi lavet et eksempel nedenfor. Eksemplet indeholder rentesatser som vi har opfundet, men de er indenfor rammerne af udbredte forbrugslån.

refinansiering af lån - eksempel på besparelser ved samlelån i form af tabel

I dette eksempel er det ret tydeligt at se, hvor meget det kan betyde at få refinansieret sit lån i forhold til de totale omkostninger. I illustrationen nedenfor har vi sammenlagt de 4 individuelle lån, for at vise en mere overskuelig sammenligning:

refinansiering af lån - tabel, der viser besparelser for renter ved samlelån

Med udgangspunkt i dette, bliver det pludselig tydeligt at se hvilken effekt det kan have at få omlagt sine lån, hvis man vel at mærke vælger det rigtige samlelån.

Bemærk at lånebeløbet er præcis det samme, men at renterne på de individuelle lån er 3 gange så høje som på samlelånet.

Ud over de lavere renter og gebyrer, kan der også være adskillige fordele i eksempelvis at få samlet lånene hos din bank. Jo mere du har samlet hos dem, jo flere muligheder og ekstra produkter vil du få låst op for. Det kan være rabat på forsikringer, adgang til pensionsopsparinger eller lignende. Disse fordele bør tælle med i din samlede vurdering i forhold til en eventuel omlægning, og det kan være en god idé at lave et større ”økonomitjek” når du er i gang med denne proces. Det inkluderer altså både forsikringer, pensioner og lignende. Ved at gøre dette, sikrer du dig at du ikke går glip af lukrative fordele, og du sikrer dig samtidig også at du får et friskt overblik på din økonomi.

Vælg din låneperiode med omhu

Hvis du får hjælp af din bank til at omlægge dine lån, vil dette garanteret være et punkt på dagsordenen. Men hvis det er noget du planlægger at sidde med selv, er det en god idé at overveje hvilken låneperiode der er mest attraktiv for dig. Er du mest interesseret i at få banket noget gæld af, og betale så lidt som muligt i renter? Så kan det være en idé at lade være med at skære på afdragene, og i stedet afdrage samme beløb – men blot slippe for at betale lige så meget i rente. På denne måde er du hurtigere gældsfri, men du forpligter dig til gengæld til at betale det samme.

Omvendt kan du vælge at få forlænget din låneperiode, hvilket vil skabe mere råderum i din økonomi. Men hvis du eksempelvis står overfor en mulig pension eller en anden større livsændring, kan det være en god idé at betale så meget som muligt mens du kan, og har muligheden. Hvis du har masser af tid, kan det omvendt være en fordel for dig med det ekstra råderum i din økonomi.

Ikke overraskende, er det at skulle omlægge sine lån en meget individuel proces. Der er ikke en one-size-fits-all løsning, så det handler meget om din økonomiske situation, og hvor mange små lån du har optaget i tidernes løb.

Vi anbefaler at du altid vender disse ting med din bankrådgiver, så du sikrer at der ikke bliver lavet en uholdbar afbetalingsplan, og samtidig sikrer dig at alle lånene bliver taget i betragtning. Det er samtidig en god mulighed for at få banken til at give et bud på din gæld. Hvis de kan se du er blevet forhåndsgodkendt hos andre banker eller hos en online långiver, vil du typisk have mere held ved at blive godkendt i banken.

I forhold til om man skal samle sine lån i et usikret eller et sikret lån, vil vi altid anbefale at få samlet lånene i et sikret lån, hvis din friværdi kan bære det. Det er her du får de bedste priser, de længste perioder – og i mange tilfælde – også den bedste service. Samler du dine lån i et usikret lån, vil du ofte stadig skulle betale en del i renter – men nu er du blot blevet opkrævet et ekstra oprettelsesgebyr oveni.

Du kunne også være interesseret i disse…