Banklån
Hvad er et banklån? Jo, et banklån er en samlet betegnelse for alle de typer lån, din bank kan tilbyde dig, og som du herefter kan optage.
- 100% online
- Ingen skjulte gebyrer
- Tilbud på sekunder
Hvad er et banklån? Jo, et banklån er en samlet betegnelse for alle de typer lån, din bank kan tilbyde dig, og som du herefter kan optage.
Alle kan nemt og hurtigt ansøge om et lån uden sikkerhed gennem os. Mange af vores låneudbydere tilbyder et hurtigt lån till unge online på få minutter. Gennem Crediteus kan låneansøgningen udfyldes døgnet rundt, året rundt. Udfyld låneansøgningen, og lad sig hos Crediteus tage os af resten.
Låneudbydere tilbyder hurtig lån op til 400 000 kroner uden sikkerhed, så du kan ansøge om et lån efter dine behov via en ret enkel proces. Vær dog opmærksom på, at der stadig er visse krav til lån uden sikkerhed.
Gennem Crediteus kan du sammenligne, ansøge om og få et lån, hvis følgende betingelser er opfyldt:
Crediteus formidler visse typer banklån, og Crediteus platform indeholder en banklån beregner – hovedsageligt til bil-, forbrugs-, kredit- og kviklån. Du kan ansøge om banklån på op til 400.000 kr. ved optagelse af et nyt lån.
Herefter kan du sammenligne med, hvad din bank kan tilbyde og beslutte, om dit nye lån skal være online eller i banken. Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån. Besøg vores banklån beregner.
Banklån dækker således over en lang række produkter, herunder billån, boliglån, forbrugslån, hurtig lån til unge. Ja, faktisk over stort set alle de typer lån, du kan optage hos en bank. Vi tilbyder banklån til alle – og til en lav banklån rente. Vores banklån rente hører til blandt markedets laveste.
Hvordan finder man så det bedste banklån? Det er her Crediteus kommer ind i billedet. Mange forbinder et lån med en pose penge, man låner til et bestemt formål.
Det passer også med bil- og boliglån, men der er også en bredere vifte af banklån. For eksempel til forbrug (ferier, møbler m.m.). Det beløb, du kan låne, afhænger af en række forhold, herunder bankens vilkår, dine ansættelsesmæssige forhold og – selvfølgelig – din personlige økonomi (indtægter og faste udgifter).
Prisen på et banklån bliver udregnet på baggrund af en række forskellige faktorer. Den vigtigste er renten, der typisk afhænger af lånetypen. Hertil kommer stiftelsesprovision (oprettelses- eller etableringsgebyr) samt eventuelle øvrige gebyrer. Oprettelsesgebyret er et engangsbeløb og består typisk af en procentdel af hovedstolen (lånebeløbet).
Nogle mennesker vælger at lægge oprettelsesgebyret oveni lånebeløbet, så dette bliver lidt større. Med mindre lånet er meget kortfristet, kan man fordele denne udgift over hele lånets løbetid.
Lang eller kort løbetid? Fast eller variabel rente? Der er fordele og ulemper ved begge disse forhold. Hvis du vælger den faste rente, har du et fast, månedligt afdrag uden ubehagelige overraskelser.
Til gengæld skal du typisk betale for denne sikkerhed i form af en højere rente end den variable. Du kan dermed sidde billigere, hvis du vælger den variable rente, men du risikerer dog, at renten på et senere tidspunkt kan stige og potentielt nå op over den faste rente.
Et banklån er et sikkert lån. Banken eller bankrådgiveren kender din økonomi, og kan stille uddybende spørgsmål, som en online platform typisk ikke kan. F.eks. om man forventer øvrige indkomster i løbet af året, eller om man overvejer nyt arbejde, køb eller salg af bil eller bolig og så fremdeles.
Men hvad koster et banklån så? Det afhænger for det meste af, hvor meget dine faste udgifter fylder, og hvor meget luft der er i budgettet. Hvad koster et banklån? Tag en snak med din bankrådgiver.
Ligesom med online lån kan det betale sig at eksperimentere med lånestørrelsen. Ved du præcis, hvor meget der skal bruges? Eller er der en eller flere poster/forhold, som skal dækkes af lånet, hvor det kunne være en ide at have en vis margin i reserve, hvis det beregnede beløb ikke slår til?
Hermed kommer vi til løbetiden. Jo længere løbetid, jo lavere månedlig udgift, men desværre også et øget rentebeløb. I lånets løbetid kan man så se, at for hver måned bliver afdraget højere og renteudgiften lavere.
Vi starter med typen af lån: Hvad skal du bruge det til? Er det et boligkredit, vil man typisk låne til indskuddet (5% af boligens pris). Boliglånet er dyrere end et realkreditlån, men kan hurtigt nedbringes (lang løbetid giver en lav, månedlig ydelse). Specielt hvis man har nogle års afdragsfrihed på realkreditlånet.
Renten er afhængig af, om den er fast eller variabel. Den faste rente er lidt højere, men giver større tryghed, hvor den variable kan svinge mere – og potentielt give både gode og kedelige overraskelser.
Så er der billån og forbrugslån. Sidstnævnte kan bruges til en bred vifte af formål – for eksempel ferie med familien, nye møbler, ny smartphone og anden elektronik og andet, man lige står og mangler.
Hvor boliglånet har en vis sikkerhed i, at huset kan sælges igen, hvis man ikke kan betale af på lånet, er der mindre sikkerhed i billån og forbrugslån.
Der findes et væld af fysiske banker på det danske marked – og endnu flere online udbydere, der lokker med billige lån – så det kan være en jungle at kaste sig ud i, før man finder det rigtige banklån.
Heldigvis skærpes konkurrencens også, når der er flere om buddet, ligesom online låneudbydere holder øje med konkurrenternes priser og nærmest fra minut til minut kan justere priserne på deres produkter. De fysiske banker er lidt tungere i optrækket, men hos dem får man råd, vejledning og et sikkert produkt.